Egészség

A Bikának fáj a legtöbbet a torka

Mandulagyulladás vagy hólyaghurut? Egészséghoroszkópunkból most megtudhatod, melyik jegy mire hajlamos.

Kos

A Kosok általában magasak, vékonyak, erősek a csontjaik. A gyenge pontjuk – pláne hogy ők általában fejjel mennek a falnak – a fejük. Ilyen hűvös időben könnyen megfázik a fülük, de sokszor kínozza őket fejfájás, akár migrén is. Bár a Kosok hiú emberek, a látásukkal gyakran adódhat baj, ezért nem árt a szemüveg. De lehet szemgyulladásuk is, vagy előfordulhat egy kellemetlen afta a szájukban. A Kos pasik számára van egy rossz hírünk: hamar kopaszodnak. Szerencsére ez a nőkre nem vonatkozik.

Bika

A jó hír, hogy a Bikák általában jól néznek ki, néha lehet egy kis túlsúlyuk, de azt könnyen lebirkózzák. Az ő gyenge pontjuk a nyakuk, a torkuk, tehát könnyen torokgyulladást kapnak. Nem árt egy kis szopogatós cukorka a táskában. Sajnos komolyabb betegségekre is hajlamosak, esetleg pajzsmirigy-gyulladásra, mandulagyulladásra  vagy ne adj’ isten hangszálgyulladásra. Ha pedig kigyógyították magukat a torokbajokból, könnyen lehet székrekedésük.

A Bikának fáj a legtöbbet a torka

Ikrek

Állítólag az Ikrek jegyében született nőknek csodálatosan gyönyörű a szemük, és még jól is látnak. Az ő gyenge pontjaik a tüdejük és az idegrendszerük. Szóval ne bosszants fel egy Ikreket, ha megfázott, mert könnyen pórul járhatsz! Az Ikreknek tudniuk kell, hogy egy tüdőgyulladás nem vicc, de hörghurutra vagy asztmára is hajlamosak lehetnek. Köhögés elleni szirup jól jön a táskában.

Rák

A Rákoknak a gyomrukra, a méhükre és a májukra kell nagyon figyelniük, a mellüket pedig nem árt gyakran vizsgálniuk, nehogy baj legyen. Hajlamosak a depresszióra, de hát olyan könnyű depressziósnak lenni ilyen borongós időben. Ezeket leszámítva erős a szervezetük, elkerüli őket a megfázás, így nem kell orrspray-vel a zsebükben rohangálniuk.

Oroszlán

Az Oroszlánoknak vigyázniuk kell, mit emelnek, pontosabban arra, hogy hogyan emelnek, mert érzékeny a gerincük. Elég egy rossz mozdulat, és megroppan a derekuk. A csontjaikra figyelniük kell, és végre a dohányzást is abbahagyhatnák. A vérnyomásuk néha ingadozik, ami rosszul jöhet egy makacs megfázás esetén.

Szűz

Az egyik legszerencsésebb jegy, már ha egészségről van szó. Többnyire elkerüli a megfázás, de ha mégis ledönti a lábáról, nagyon nyűgös tud lenni. Leginkább emésztőszervei panaszai lehetnek amiatt, hogy sokat idegeskedik, sokszor legyűri a stressz.

A Bikának fáj a legtöbbet a torka

 

Mérleg 

Orrcseppre akkor van szüksége, ha allergiás, a megfázás pedig nem a torkát fenyegeti, hanem sajnos inkább öv alatt támad. A veséi nagyon érzékenyek, és hajlamos a felfázásra, a hólyaghurutra, ami tényleg nagyon kellemetlen. Forró italok és vesemelegítő segíthet a Mérlegeknek megelőzni a bajt!

Skorpió

Nagyon szívós természet, jól bírja a hideget, de azért a vírusok őt is megtalálják. Érdemes kerülni a zsúfolt buszokat ilyenkor, persze ezt nem könnyű betartani. Érzékeny területe – akárcsak a Mérlegeknek – a medencéje, főleg felfázás fenyegeti. Érdemes figyelnie arra, hogy a szája is hajlamos a gyulladásos megbetegedésekre, és a fogínyével szintén lehetnek problémák.

Nyilas

A kanalas torokszirup a Nyilasoknak ilyenkor télen szinte mindig ott lapul a polcán. Sajnos ő nagyon érzékeny a megfázásra, hajlamos a hörghurutra. Szóval meleg sál és kabát, ha csak egy pillanatra ugrik ki az erkélyre, akkor is kell. A Nyilasoknak vigyázniuk kell, ha kés kerül a kezükbe, mert hagymapucolás közben gyakran elvágják a kezüket.

Bak

A Bakok ne menjenek a jégre: ha csúszik a járda, ők biztosan a legcsúszósabb részére lépnek. Különösen érzékenyek a végtagjaik: lemerevednek a hidegben az ujjaik. A Bakok érzékeny területe még a gyomruk, mert sokat rágódnak a dolgokon, a vérnyomásuk pedig gyakran ingadozik.

Vízöntő

A Vízöntők jól bírják a hideget, legalábbis ilyen hideg, nyirkos időben sem azok a megfázós típusok.  Elkerüli őket a nátha és a megfázás, de gyenge a csontrendszerük, és az idegrendszerüket sem szabad túlterhelniük. Nekik sajnos könnyebben lesz visszerük, mint más jegyűeknek, de némi odafigyeléssel megelőzhetik a bajt.

Halak

Gyengébb az immunrendszerük, ezért őket is könnyen leveszi a lábukról egy kis megfázás vagy influenza. A Halak jegyben születetteknél gyakran előfordulnak vérnyomásproblémák, és a tartásukra is jobb, ha figyelnek. A nyirokrendszerük nem működik mindig tökéletesen, így allergiára is hajlamosak.

Forrás: psychic.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top