Egészség

Életmentő lehet a mammográfiabuli

Sajátos módszerrel teszik vonzóbbá a nők számára a szűrővizsgálatot az amerikai klinikák.
Ne halogasd!
Ne halogasd!

Az Egyesült Államokban egyre több kórház szervez úgynevezett mammográfiapartikat, vagyis olyan összejöveteleket, melyek során a nők kellemes hangulatban végeztethetik el a fontos szűrővizsgálatot.

A bulikon kizárólag nők vehetnek részt, egyszerre 6–12 fő. Borral, finom falatokkal, zenével és beszélgetéssel lazíthatnak, mielőtt elvégzik rajtuk a mammográfiát. A szervezők célja, hogy oldják a feszültséget és a vizsgálat ridegségét, ezáltal pedig minél több nőt vegyenek rá arra, hogy ne halogassa a szűrést.

A módszer pedig működik, az egyik amerikai lap beszámolója szerint a klinikákon sorra telnek be a helyek a meghirdetett mammográfiabulikra, azok pedig, akik már jártak ilyen rendezvényen, általában pozitívan nyilatkoznak. „Jól éreztem magam. Sokkal jobb volt így, mint amikor legutóbb megvizsgáltattam magam. Ezúttal egyáltalán nem fájt, ami talán a pohár bornak is betudható, amit megittam előtte” – számolt be tapasztalatairól egy vendég.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top