Egészség

11 dolog, amivel elkerülheted a beszürkülést

Nehéz a dolguk azoknak, akikre rossz hatással van az ősz, holott annyi mindent lehet csinálni, ami segít. Tippjeink besavanyodás ellen!

1. Balaton
Télen a Balatonon járni már önmagában is döbbenetes élmény, a besavanyodás ellen ez segít, meg az, hogy ott úgyis muszáj egy jó nagyot sétálni. Esetleg meg lehet próbálni kifogni egy angolnát, akkor még kihívás is van a történetben.

2. Smink
Ha nyomorult a hangulatunk és nyomorultul is nézünk ki (legalábbis úgy érezzük), nem is érdemes felkelni. Ha viszont rákényszerítjük magunkat, hogy felvegyünk egy szép ruhát, és rendesen kifestjük magunkat, még a boltba is nagyobb kedvvel fogunk lemenni. Higgyétek el, fordítva is működik!

 11 dolog, amivel elkerülheted az elszürkülést3. Amitől a hideg kiráz
Nézzünk meg egy olyan TV műsort, amire normális esetben soha nem fanyalodnánk rá; lehetőleg nem egyedül. Mi a távgyógyító és a jóslós műsorokat javasoljuk, azok alapjaiban rengetik meg a világképünket.

4. Bor
Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy vegyünk egy üveg finom bort. Ha elő tudjuk húzni a memóriánkból az utolsót, ami jó volt, és villámgyorsan beszerezzük, majd hívunk valakit, akivel megihatjuk, máris megmentettük az esténket. Minden nap azért ne adjuk elő.

5. Játék
Szinte mindegy, hogy egyedül pörgetjük-e az üveggolyókat, vagy akad valaki a háztartásunkban, aki hajlandó játszani velünk sakkot, kártyát vagy bármi mást; a nyerni akarás minden léhaságot elűz belőlünk, ha bele tudjuk élni magunkat.

6. Hideg
A jeges fürdő jót tesz ember idegeinek; miután kibírtuk néhány percig, semmi és senki nem tud kihozni a sodrunkból. Mivel azonban a legtöbben nem bírjuk rávenni magunkat az efféle kínzásokra, úgy könnyíthetünk a helyzetünkön, hogy szépen elmegyünk egy gyógyfürdőbe és ott kísérletezünk a 43 fokos vízzel: ha nem ájulunk el – ami szintén elég hasznos lelki szempontból – akkor már ugorhatunk is a jéghidegbe.

11 dolog, amivel elkerülheted az elszürkülést7. Új lámpa
Ha nyűgösek vagyunk, felejtsük el a plafonlámpát, és toljuk a fényt egyenesen az arcunkba az olvasólámpából (persze csukott szemmel). Legjobb, ha színes égőket veszünk szinte az összes kislámpába, és máris olyan lesz a lakás, mintha átrendezte volna David Lynch.

8. Régi ismerősök
Ha írunk egy volt osztálytársunknak a Facebookon, akkor biztos, hogy fog olyat mondani, ami érdekes lehet és kizökkent a letargiából. Ilyenkor persze megbeszéljük, hogy találkozunk, aztán ez rendszerint elmarad, de nem számít. Nem az a lényeg, hanem hogy elbeszélgessünk egy kicsit.

9. Kisállat
Nem kell, hogy állatot tartsunk, de néha akkor is jó állatozni. Ha van olyan ismerősünk, aki mondjuk kutyát vagy macskát tart, menjünk át hozzá, és gyúrjuk szét a kedvencet, amíg el nem fárad; ettől mi is kellemesen elfelejtünk mindent, ami lehúz.

10. Karácsonyi shopping
11 dolog, amivel elkerülheted az elszürküléstAz ajándékok vásárlásánál csak a kibontásuk jelenthet nagyobb örömet, de mivel utóbbira még várni kell, elégedjünk meg a vásárlás élményével. Ha odatesszük magunkat, egész nap mámorban úszhatunk a boldog karácsonyi mosolyok elképzelésétől.

11. Templom
Ha minden kötél szakad, és semmi nem vált ki már belőlünk semmit, üljünk be egy templomba. Mindegy, hogy vallásosak vagyunk-e vagy sem, illetve nem egészen, mert ha azok vagyunk, akkor ez mindenképp eszünkbe jut, de ha nem, akkor is próbáljuk meg. Senki nem fog kinézni onnan, és elég jól el lehet meditálni az élet dolgain a sötétben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top