Egészség

Bizarr függőség: ragasztót eszik éjjel-nappal

Majdnem 2 kilométer ragasztószalagot eszik meg havonta a rendhagyó függőséggel küszködő amerikai nő.
Nyami!
Nyami!

„Ha ragasztó szalagot látok a közelemben, egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne vegyem a számba. Muszáj megtennem”- mondja a Georgiában élő Marrietta, aki 9 éve rágcsál, pontosabban eszik ragasztót, a függősége pedig egyre rosszabb.

„Nem volt nálam rágó, és bevettem egy kicsi ragasztószalagot a számba, hogy helyettesítsem” – meséli a nő, hogyan kezdődött a különös szokása. Napi három tekercset rágcsál el, szinte folyamatosan a szájában van egy darabka akár tévénézés közben, akár telefonon beszélget a barátaival. Marrietta egyszerre nagyjából négy centis darabot vesz a szájába, az egy adag. „Először ragad, és vegyszer íze van” – mondja a fiatal lány, ami annyira nem lep meg bennünket, hiszen ragasztóról van szó.  Aztán harminc másodpercig rágja a ragasztó darabkát, és miután már nem érzi az ízét, egyszerűen lenyeli, és már nyúl is a következő darabért.

Arról nem szól a fáma, hogy  ez vajon mennyire káros ez az egészségre, de lefogadnánk, hogy egyik orvosi kamara sem ajánlaná sem gyereknek, sem felnőttnek a ragasztószalag rágcsálást. Mindenesetre, ha már választani kell a függőségek között, mi inkább a majonézt választanánk, mint a brit nő, aki még a haját is a fehér szósszal mossa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top