Egészség

Kész a fogamzásgátló gél férfiaknak

Csak egy egyszerű gél, amit a férfiak hasára kell kenni – ez a legújabb fogamzásgátló. Vajon használnák?

Fogamzásgátló gél férfiaknakAz örök kérdés: miért a nőknek kell fogamzásgátlót szedniük? Az óvszer felhúzásán kívül mit tudnának tenni a pasik, hogy ne csak a nők szervezetét terheljék a különböző gyógyszerek? Kutatók próbálkoztak férfiaknak való fogamzásgátló tabletták kifejlesztésével, de valahogy a pasik nem szívesen nyelik le, egyszerűen idegenkednek tőle és kész.

Most végre sikerült egy kutatócsoportnak létrehoznia egy gélt, amit ha a férfiak a hasukra kennek, az ideiglenesen csökkenti a hímivarsejtek számát, állítólag olyan kevés marad, hogy azzal már nem lehet teherbe ejteni senkit. A gél valójában hormonok keveréke, és a klinikai teszteken a férfiak 90 százalékánál levitte a spermaszámot milliliterenként 1 milliónál is kevesebbre, ami még így is ijesztő szám, de nem az egészséges arányokhoz képest. A fogamzásgátló zselének a kutatás vezetője, dr. Christina Wang szerint minimális mellékhatása van. „Leveszi a fogamzásgátlás terhét a nők válláról, legalábbis megosztja a felelősséget férfi és nő között.”

Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet a boltokba a fogamzásgátló. Mindenesetre nekünk tetszik a gondolat, hogy csak bekeni a pasink a hasát, vagy esetleg bekenjük mi, és aztán jöjjön, aminek jönnie kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top