Egészség

Többet evett, mégis 45 kilót fogyott

Koplalás nélkül dobta le túlsúlyát az elhízott asszony. Hiába, nagyon nem mindegy, hogy ritkán eszünk, de magas kalóriatartalmú ételeket, vagy egészséges kajákat naponta többször.

A 45 éves Lynne Runagham kórházi ápolónőként szinte naponta adott tanácsokat másoknak az egészséges életmóddal kapcsolatosan, de ő maga ezeket nem tartotta be. A kétgyermekes anya akkor döbbent rá, hogy változtatnia kell, amikor már 120 kilót mutatott alatta a mérleg, és már a 48-as méretű ruhákba is alig tudta belepréselni magát.

„Fáradt voltam, letargikus és szomorú. Nem tudtam csinosan öltözködni, a derekam teljesen eltűnt, utáltam, ahogy kinéztem” – fejtegette egy brit lap riportjában. Az esztétikai problémákon túl persze tisztában volt azzal is, hogy túlsúlya az egészségére is ártalmas, és akár szívbetegséghez vagy cukorbetegséghez is vezethet.

Előtte - utána

Előtte – utána

Forrás: dailymail.co.uk

 

Miután elhatározta, hogy megpróbál lefogyni, többféle diétát is kipróbált, sőt előfordult az is, hogy jóformán semmit sem evett, a felesleges kilók azonban makacsul tartották magukat. Az asszony ezután hallott az elismert táplálkozási szakértő, Rosemary Conley által kifejlesztett diétáról, melynek lényege, hogy sokat lehet enni, viszont kizárólag kiegyensúlyozott, egészséges ételeket. Lynne teljes mértékben mellőzte a gyorséttermi kajákat és az édességeket az étrendjéből, viszont rengeteg csirkét, halat és zöldséget fogyasztott. Emellett persze edzeni is járt, és áttért a bringás közlekedésre. Naponta többször és mennyiségileg is jóval többet evett, mint korábban, három hét alatt mégis megszabadult 6 és fél kilótól.

Az azóta eltelt másfél évben következetesen tartotta magát az egészséges életmódhoz, aminek következtében ma már csak 75 kiló, és 40-es ruhákat hord. „A gyerekeim szerettek és a férjem is szerelmes volt belém akkor is, amikor nagydarab voltam, nekik nem számított, hogy nézek ki, de azt hiszem, mégis tetszik nekik az új külsőm” – mondta Lynne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top