Egészség

Halrudacskán él az egyéves kislány

Annyira súlyos az allergiája, hogy szinte minden mástól rosszul lesz. Fura, de állítólag még az igazi tonhal miatt is kórházba került.
Csak ezt eszi Forrás: caters News Agency
Csak ezt eszi Forrás: caters News Agenc

Végzetes lehet egy egyéves kislány számára, ha megeszik egy cukorkát vagy egy szelet dinnyét, mivel nagyon súlyos allergiás reakciókat vált ki nála a legtöbb étel. Imogen ezért szinte kizárólag gluténmentes halrudacskákat eszik, ez az egy étel az, ami semmilyen mennyiségben nem árt neki, és szerencsére szereti is. Egyszer adtak neki rendes tonhalat is, de annyira rosszul lett tőle, hogy sürgősen kórházba kellett vinni, nehogy megfulladjon.

Az édesanyja néhanapján egy kis adag zöldséggel vagy gyümölccsel próbál változatosságot vinni a lányka étrendjébe. „Aggódok, mert így nem eszik egészségesen, de próbálok ezen vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel segíteni” – mondta az anyuka.

A házukat is le kellett cserélni

A kislány nemcsak ételekre allergiás, hanem a fűre, a pollenekre, az állati szőrre, a műanyagra, a kozmetikumokra, a vegyi anyagokra és még a napfényre is, ezért csak pár perce mehet ki jóidőben a szabadra. Az orvosok szerint ezt egy másik betegség okozza, de még nem jöttek rá, mi lehet az.

Ha bármi olyan éri, amire allergiás, akkor a bőrén fájdalmas, viszkető kiütések jelennek meg. Ezért a szülők minden pénzüket arra költötték, hogy egy tiszta, új házat vegyenek, és hónapokig kutattak, hogy megtalálják azokat a bútorokat, amik nem okoznak kiütéseket a lányuknak. Csak a szőnyegekre majdnem kétmillió forintos összeget költöttek és még a kertjükben is olyan fű nő, ami nem okoz allergiás rohamokat. A kislány valószínűleg óvodába és iskolába sem járhat majd, hacsak meg nem tudják gyógyítani addig az orvosok.

Kapcsolódó cikkek:
Orrmosás: új fegyver az allergia ellen
Gyógyítható-e az allergia, és ha igen, miért nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top