Egészség

Kibontották a falat, hogy megmentsék a 400 kilós tinilányt

Negyven ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy kórházba tudják vinni Nagy-Britannia legkövérebb tinédzserét.
Georgia Davis
Georgia Davis

A 19 éves, jelenleg 400 kilós Georgia Davis a hálószobájában lett rosszul: légzési problémákra és mellkasi fájdalomra panaszkodott. Amikor a kiérkező mentősök megvizsgálták, egyértelművé vált, hogy kórházba kell vinni. Igen ám, de a fiatal lány iszonyatos testsúlya miatt az elmúlt fél évben már az ágyából sem tudott felkelni, így a saját lábán semmiképp nem tudott volna elmenni a mentőautóig, és a hordágyra sem tudták átemelni.

A lány édesanyjának házánál hamarosan egy közel negyvenfős, tűzoltókból, orvosokból, rendőrökből, műszaki szakemberekből és építőmunkásokból álló mentőcsapat gyűlt össze.

Először egy 3×3 méteres lyukat bontottak a szoba utcára néző falába, majd ezen keresztül egy rámpa és egy daru segítségével emelték ki Georgiát az ágyából, és helyezték át egy speciális hordágyra.

Az összehangolt mentőakciónak köszönhetően a tinilányt sikerült még idejében kórházba vinni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top