Egészség

Nem tudják, mitől hízik az óriásbaba

A 18 hónapos kislány máris 7 kilóval nehezebb 5 éves testvérénél.
Dan Dan

Dan Dan

Forrás: dailymail.co.uk 

A másfél éves kínai kislány, Dan Dan jelenleg 20 kilót nyom. Ez a korának és a magasságának megfelelő súly nagyjából duplája. Túlsúlya mostanra már a mozgásban is akadályozza. Orvosok sora vizsgálta már a gyereket, ám egyelőre még egyikük sem volt képes kideríteni, hogy mitől hízott el ilyen súlyosan a gyerek.

A baba teljesen normál súllyal született, 1 hónapos korában azonban drasztikusan gyarapodni kezdett a súlya. Szülei egyébként egészséges súlyúak, sőt a családjában sem küzd senki túlsúllyal, ami még megmagyarázhatatlanabbá teszi az állapotát. A kislánynak van egy 5 éves testvére is, aki mindössze 13 kiló.

Dan Dannak meglehetősen jó étvágya van és rengeteg folyadékot is fogyaszt, ám a szakemberek szerint még ez sem okozhatna ilyen mértékű túlsúlyt.

A szülők egyre kétségbeesettebbek, kórházról kórházra hordják gyermeküket abban bízva, hogy valaki végre kideríti a hízás okát, mielőtt még túl késő lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top