Egészség

Így élhetsz öt évvel tovább

Nem is kell nagy áldozatot hoznunk. Bebizonyították, hogy elég, ha heti egy-két órát kocogunk több részletben.

Így élhetsz öt évvel továbbAz örök élet vizét még keresik, de addig is itt a megoldás, amivel több mint öt évvel hosszabbíthatjuk meg az életünket. Az még nem meglepő, hogy a rendszeres kocogás segít megőrizni az egészségünket, de most kimutatták, hogy a nőknél egészen pontosan 5,6 évvel hosszabbítja meg a várható élethosszt, írja a Huffington Post. A férfiak még jobban járhatnak, 6,2 évet nyerhetnek.

Kis kocogás is elég

„A jó hír az, hogy olyan sokat nem is kell tennünk azért, hogy kiélvezhessük ennek az előnyeit” – nyilatkozta a kutatásban részt vevő dán kardiológus. Az élethosszabbító mennyiség valóban nem olyan megerőltető, valahol heti egy és két és fél óra közötti mennyiséget kell lekocogni két-három részletben.

A kutatók egy 1976 óta tartó dán felmérés adatait használták fel, akkor kezdték el vizsgálni az éppen divatba jött kocogás hatásait, és összesen húszezer férfit és nőt vizsgáltak. A 35 év alatt a nem kocogók közül több mint tízezren haltak meg, a futók közül viszont alig több mint százan.

Anyák napja a Nők Lapja Cafén

Te mivel leped meg édesanyádat?

Válassz itt egy videoüzenetet, és küldd el neki, mi pedig gondoskodunk róla, hogy pontosan anyák napján kapja meg!

Még több anyák napi meglepetés közül választanál? Itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top