Egészség

A magassarkúk miatt terjed a talpplasztika

Kollagént fecskendeznek a talpba, ami kipárnázza azt a részt, ahol nyúzza a lábat a cipő.

Viktoria Beckham egy hétköznapja
Victoria Beckham magasítva

Bár egyre ellenállhatatlanabb és egyre meredekebb magas sarkú cipők jönnek ki, a mindennapokban a józan ész ellenük szól, mivel ártanak a lábnak. Trükközni persze lehet, kezdők a fájdalomcsillapítóhoz is nyúlhatnak, míg a gyakorlottabbak már zselés talpbetétekkel könnyítik a tipegést, de létezik radikálisabb megoldás.

Akik igazán elszántan akarják követni a gyilkos cipőkben pompázó Victoria Beckhamet, azok a talpplasztikától sem riadnak vissza. A briteknél tavaly kétszer annyi nő kért ilyen műtétet, mint egy évvel korábban, írja a Daily Mail. A beavatkozás állítólag rövid és fájdalommentes, a lényege az, hogy kollagént injekcióznak a talppárnába, a sarokba vagy az ujjpárnákba, ami végül is ugyanazt a hatást éri el, mint a zselés talpbetét: kipárnázza azt a részt, ahol kikészítené a lábat a cipő.

A műtét ára százezer forint körül mozog, de csak hat hónapig tart, mert a kollagén lebomlik és felszívódik. Mi inkább maradunk a zselés betétnél, az műtét nélkül is működik, és sokkal olcsóbb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top