Egészség

Az egészségtudatos nőt kemény fából faragták

Munkahelyén legyen sikeres, otthon teljesítsen, mint nagyszerű háziasszony és anya, esténként pedig verjen kenterbe egy istennőt. Mindemellett figyeljen magára, mert a világ hajlamos megfeledkezni arról, hogy ő tulajdonképpen egy törékeny nő.

Az egészségtudatos nő

Az egészség megőrzése minden életkorban roppant fontos, ám az aktív korú, azaz a 30-as és a 40-es nőknek külön figyelmet kell szentelniük saját magukra és egészségükre. Az állandó hajtás és pörgős életritmus miatt könnyen háttérbe szorulhat az egészség és a kondíció megőrzése. A rendszertelen étkezések, a kevés és ritka folyadékpótlás, valamint a testmozgás hiánya gyengíti a fizikai és a szellemi teljesítőképességet. Akárcsak a kialvatlanság és a túlzott stressz.

Munka közben rohan az idő, így az egészségtudatos táplálkozás kialakítása főként rendszer kérdése. A jól megtervezett és előkészített étkezések nagy munkatempó mellett is tarthatóak. Célszerű az íróasztalra vagy kézközelben egy flakon vizet helyezni, mert ez a legjobb emlékeztető a rendszeres folyadékpótlásra. Az étrend összeállításánál a szokásos feltételeknek kell megfelelni: legyen változatos, tartalmazzon sok friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint elég energiát biztosítson a feladatokhoz. Érdemes figyelni arra is, hogy az étrend antioxidánsokban gazdag legyen, azaz piros bogyós gyümölcsök, brokkoli, tengeri halak, olajos magvak és hidegen sajtolt növényi olajak fogyasztása javasolt.

Muszáj szakítani naponta legalább egy órát a rendszeres testmozgásra. Az otthoni edzőgépek és a szabadtéri sportok ugyanolyan praktikus megoldást jelentenek, mint a fitnesztermek órái, azonban arra ügyelni kell, hogy az intenzív sporttal vizet és ásványi sókat is veszít a szervezet, ezeket izotóniás italokkal, vitaminkészítményekkel pótolni kell.

A nők gyakran érzik, hogy feladataik számához képest kevés a napi 24 óra, így a legtöbb nő az alvásidőn spórol. A fáradtság és a kimerültség azonban rontja a teljesítményt, sőt meglátszik a szemeken, a bőrön és a kisugárzáson is. A szaunázás vagy egy kellemes masszázs nem pótolja az alvást, de segíti a test és szellem pihenését, feltöltődését.

Mivel arra nincs lehetőség, hogy egy nap hosszabb legyen, így csak tudatossággal és jó szervezőképességgel lehet a nő élete egészségtudatos. Megéri foglalkozni vele!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top