Egészség

10 éves lány mentette meg cukorbeteg anyja életét

Rosszul lett vezetés közben egy háromgyerekes anya. Az asszony tízéves lányának köszönheti az életét.

„Az út rossz oldalán haladtunk”
A Colorado állambeli Commerce City nevű városban élő Erin Bolefahr és gyermekei autóval indultak útnak vasárnap délután. Erin kettes típusú cukorbetegségtől szenved, és vezetés közben rosszul lett. Tízéves lánya, Kali csak azt vette észre, hogy édesanyja nem beszél hozzá és ikertestvéreihez, miközben az autó egyre csak gyorsult. „A gyógyszertárból jöttünk haza, amikor anyukám a McDonalds felé vette az irányt, hogy vegyen nekünk jégkrémet és hamburgert. Éreztem, hogy anyu már nem irányítja a kocsit, és az út rossz oldalán mentünk” – elevenítette fel a történteket a tízéves gyerek, aki azonnal hívta édesapját telefonon.

Három gyermek ült a kocsiban
Három gyermek ült a kocsiban

 

Hisztérikusan hívta a 911-et
Ő azt tanácsolta lányának, hogy tegye le a telefont és hívja a segélyhívót. Közben a férfi is tárcsázta a 911-et, de azt sem tudta, hogy pontosan merre vannak a szerettei. „Úgy éreztem, hogy tehetetlen vagyok. Az életem, a gyermekeim és a feleségem volt az autóban, én pedig nem tehettem semmit” – mondta a férfi.
A tízéves kislány hisztérikusan kért segítséget a rendőröktől. Próbálta elmagyarázni, hogy merre tartanak, és hol járnak éppen. A diszpécserek igyekeztek elmagyarázni a gyereknek, hogyan tudja lelassítani az autót majd egy rendőr beugrott a kocsiba, és megállította a gyerekekkel száguldozó járművet. „Ebben a helyzetben a 10 éves lány, Kali volt az igazi hős – mondta Rasmussen rendőr. – Kali hívta a rendőrséget. Ő cselekedett helyesen és hősiesen. Megmentette az egész családja életét.” Nemcsak szóban dicsérték meg a kislányt, hanem ki is tüntették a helyi rendőrség tagjai.

A hősies rendőr és a bátor kislány édesapjával
A hősies rendőr és a bátor kislány édesapjával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top