Egészség

Neten könyörög segítségért a 315 kilós srác

Gyorskaját eszik, hogy olcsón tudja táplálni megfékezhetetlen étvágyát. Csak percekre tud felállni. És feladta, hogy egyedül küzdjön extrém túlsúlyával.

Négyéves kora óta küzd a súlyával az a 23 éves amerikai fiú, aki a szülinapja előtt töltött fel magáról egy videót a Youtube-ra – hátha talál valakit, aki segít neki lefogyni.

A srác azért folyamodott ehhez a szokatlan módszerhez, mert egyedül képtelen változtatni a 315 kilós súlyán, viszont már alig képes felállni, és évek óta cukorbeteg. Eddig kétszer került kórházba a túlsúlya miatt – írja a Huffington Post –, ugyanakkor gyorskaját eszik, mert leállni nem tud az evéssel, viszont ezt máshogy nem tudná finanszírozni.

„Félek, hogy sosem lesz saját családom” – mondja könnyek között a videón a fiú, aki táplálkozási szakértők, személyi edzők, vagy akár tévés fogyasztóműsorok jelentkezését is várja, de szívesen fogadna tanácsot pszichológusoktól is.

A videó talán meghozza a várt eredményt: eddig nyolcszázezren látták, és rengeteg hozzáértő és kívülálló hozzászóló biztatta a születésnapost. Az amerikai Nagy fogyás több versenyzője és ismert fogyásszakértők is megkeresték konkrét tanácsokkal, és a tengerentúl médiapszichológus nagyágyúja, dr. Phil szóvivője is bejelentkezett már az elkeseredett fiúnál. „Nem számítottam ekkora figyelemre” – nyilatkozta azóta a CBS amerikai csatornának már némileg boldogabban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top