Egészség

Állati csont van a gyógyszerekben

Sok vega nem is sejti, hogy az orvossággal visz be állati eredetű anyagokat a szervezetébe.

Nem minden gyógyszer vegaSokan nem is tudják, hogy fogyasztanak állati eredetű terméket annak ellenére, hogy tudatosan kerülik az ilyen termékeket – írja a BBC. Sok gyógyszer tartalmaz ugyanis zselatint, amit az állatok csontjából vagy bőréből állítanak elő. Főleg az olcsóbban kapható generikus szerekben fordul elő gyakran.

Egy angliai felmérés szerint a vegánok negyede nem is tudott róla, hogy a gyógyszerrel állati eredetű anyagot visz be a szervezetébe, bár minden összetevőt fel kell sorolni a betegtájékoztatóban az unós szabályozás szerint. Viszont többen mondták, hogy szednének akár ilyen orvosságot is, ha nem lenne más alternatíva.

A felmérés készítői azt javasolják, hogy a gyógyszergyártók használjanak ahhoz hasonló jelöléseket a dobozon, mint amilyenek az ételek csomagolásain láthatók, vagy jelöljék külön, hogy vegetáriánusoknak ajánlott-e a termék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top