Egészség

Súlyos rendellenességgel születnek egy utcában a gyerekek

Még nem tudni, hogy mi okozza a sorozatos születési rendellenességeket, de a szülők gyanítják, hogy nem puszta véletlenről van szó.
Néhány érintett Watersdale-ből
Néhány érintett Watersdale-ből
Fotó: dailymail.co.uk

Már az ötödik gyerek születik ugyanabban az utcában egy ritka rendellenességgel, a hasfalhasadékkal, ezért a területileg illetékes parlamenti képviselő közegészségügyi vizsgálatot kért a városrészben. A szülők azért sürgetik a vizsgálatot, mert attól félnek, hogy környezeti hatások, például növényvédő szerek vagy légszennyezés okozhatja a sorozatos megbetegedéseket, korábbi tanulmányok ugyanis rámutattak, hogy lehet összefüggés a permetszerek hatása és a rendellenesség kialakulása között.

A szülők aggodalma jogos, hiszen a betegség kevesebb, mint száz gyereket érint egész Nagy-Britanniában. Az öt, születése után komoly műtétre kényszerülő, watersdale-i gyerek az elmúlt 12 évben született.

A hasfalhasadék, vagy gastroschisis egy súlyos fejlődéi zavar, melynek következtében nyílás alakul ki a hasfalon, amelyen keresztül a belek és a gyomor kitüremkednek, és a magzat testén kívül helyezkednek el. A magzat növekedése során ez az állapot számos komplikációt okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top