Egészség

Egy tanár gyógyulásáért küzd Takáts Tamás

Az Emi Gang együttes dabasi szaxofonosa egy helyi beteg fiatalemberen szeretett volna segíteni. Végül nemcsak a saját együttese, de a Takáts Tamás Blues Band is mellé állt.

Egy tanár gyógyulásáért küzd Takács Tamás„Van itt egy 36 éves fiatalember, aki daganatos beteg, és a helyi fiatalok valamiféle segítséget szerettek volna nyújtani neki, ezért engem kerestek meg, hogy mi lenne, ha szerveznénk egy rockkoncertet – mesélte az összefogás kezdetéről Tánczos Zoltán, az Emi Gang szaxofonosa, aki aztán magára vállalta a koncert megszervezését. – Mivel korunkbeli a fiatalember, rögtön arra gondoltunk, hogy ez akár velünk is megtörténhet, hiszen tavaly nyáron még ő sem gondolta volna, hogy ilyen helyzetbe kerül.”

Mint elmondta, a 36 éves férfi a helyi Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola kőműves-szakoktatója volt, és tavaly júliusban kezdett el váratlanul fogyni. Gyomorpanaszai voltak, és miután eltűnt róla negyven kiló, a családja unszolására elment az orvoshoz. Ott azt közölték vele, hogy súlyos daganatos betegsége van és kemoterápiás kezelésre szorul, de az már sajnos nem elég ahhoz, hogy meggyógyuljon. Azóta stagnál az állapota, és egy németországi kísérleti program jelenti számára a reményt. A kezelések Magyarországon lennének, és emellett még különleges étrendre és vitaminokra is szüksége van, ezekre szánják a koncert teljes bevételét.

„Egy próba után kérdeztem meg erről az Emi Gang tagjait, és nagyon jólesett, hogy benne voltak a jótékonysági koncertben, pedig Budapesttől ötven kilométerre van Dabas, és még sosem jártak itt – mondta Tánczos Zoltán. – Takáts Tamásékat csak úgy ismerjük, hogy két hete velük léptünk fel Budapesten, mi voltunk az előzenekaruk, és az nagyon jól sikerült. Mikor felmerült ez az ötlet, akkor megkérdeztem őt is, mert húzóerőnek gondoljuk őket. Megnézték a naptárukat, és mondták, hogy boldogan jönnek.”

A jótékonysági koncertet február 17-én tartják a dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában. 19:30-tól egy órát játszik az Emi Gang, majd a Takáts Tamás Blues Band szintén egy órát. Nem is hittük volna, hogy ilyen nagy nevek is képesek odaállni egy kis helyi kezdeményezés mellé…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top