Egészség

Titokzatos kór: 1 hónap alatt 50 évet öregedett

Mindössze 26 éves, de több mint 70-nek néz ki egy vietnami nő. A férje így is kitart mellette.

A fiatal nő, Nguyen Thi Phuong tengeri ételeket fogyasztott, majd néhány órával ezután erősen viszketni kezdett az egész teste, tele lett kiütéssel és duzzanatokkal. A nő annyira szegény, hogy nem volt pénze orvosra sem, csak néhány olcsó, gyógynövényalapú gyógyszert és kenőcsöt tudott beszerezni a helyi gyógyszertárból, ezekkel próbálta kezelni magát.

Bár a kiütések és a duzzanatok nagyjából egy hónap elteltével enyhültek, a bőre megereszkedett, a teste rohamos ütemben olyan lett, akár egy idős asszonyé. Ráadásul nem csupán külsőleg öregedett meg, de megromlott a látása és a fogai is, megritkult a haja és elmaradt a menstruációja.

Nguyen Thi Phuong 21 évesen...
Nguyen Thi Phuong 21 évesen…

 

 ... és napjainkban, 26 évesen
…és napjainkban, 26 évesen

 

 Képek: dailymai.co.uk

 

Néhány héttel ezelőtt aztán a Ho Si Minh-város Egyetemi Kórház orvosai vállalták, hogy ingyenesen megvizsgálják és kezelik az asszonyt. Egyértelmű diagnózist azonban nem tudtak felállítani. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a gyógyszerek, melyeket saját elképzelése szerint beszedett, sok kortikoidot tartalmaztak, melyek hosszú távú alkalmazása, majd hirtelen elhagyása Cushing-szindrómát okozott, az asszony ugyanis javarészt ennek a tüneteit produkálja. Más szakemberek viszont vitatják ezt a diagnózist, szerintük elképzelhető, hogy valamilyen extrém allergiában szenved, sőt az is, hogy egy új, eddig ismeretlen betegség támadta meg szervezetét.

Az orvosok egyelőre tehát nem tudják meggyógyítani a nőt, arra viszont van remény, hogy legalább a külsején javítsanak: lézeres kezelésekkel valamennyire visszaállítható a bőre normál állapota.

A nő mellett végig kitartott a férje, aki saját bevallása szerint továbbra is ugyanúgy szereti feleségét, mint a betegsége előtt. „Még mindig szeret engem, annak ellenére, hogy öregnek és csúnyának látszom. Ez ad önbizalmat, hogy élni és dolgozni tudjak” – nyilatkozta az asszony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top