Egészség

Lánnyá változtatnak egy tízéves kisfiút

Hamarosan hormonkezelést is kap az a tízéves kisfiú, aki lányruhába öltözve tért vissza az iskolába a nyári szünet után. Eddig titkolta, de már nyíltan vállalja, hogy régóta az ellenkező nemhez sorolja magát.
Anya és fia, aki diszfóriában szenved
Anya és a nemi identitászavarban
szenvedő fia
Fotó: dailymail.co.uk

Az édesanyja támogatja nemi identitászavarban szenvedő kisfiát, sőt két év múlva hormonterápiára is elviszi a gyereket, amely az első lépés lesz a nővé válás útján. Szerinte a gyerek abszolút lányként gondolkozik, csak fiúteste van. Már két és fél éves kora óta csak babákkal játszik, és leginkább a divat érdekli. Az iskolában folyamatosan hazudnia kellett, azt sem merte elmondani, hogy nem akcióhőst, hanem Barbie-t kapott karácsonyra.

Miután a család kérésére az iskola vezetője elmagyarázta a többi gyereknek, hogy az osztálytársuk egy különleges betegségben szenved, amelyet el kell fogadniuk, a gyerekek nem piszkálják a fiút. A gyerek édesanyja szerint társai nagyon megértően kezelték a dolgot, a felnőttek ugyanakkor sokkal ellenségesebbek: a szomszédok például őrültnek nevezték és mutogattak rá, és ezért a gyerek nemegyszer sírt is.

Az anya szerint ez nem a fiú választása, hiszen egyik gyerek sem szeretne folyamatos csúfolódás tárgya lenni. „Nem akarom, hogy megértsék, csak azt szeretném, ha nem bántanák. Azt akarom, hogy hagyják békén. Van, akinek szemüvegre van szüksége, mások tolószékbe kényszerülnek. A lányomnak lányosan kell öltözködnie, mert ő egy lány” – nyilatkozta a gyerek édesanyja.

A nemi identitászavarban szenvedő emberek közt ötször több a férfi, mint a nő. A betegség okait egyelőre nem ismerik. Sok transzszexuális hormonkezelésen, illetve operációkon esik át, hogy megváltoztassa a nemét. A legfiatalabb páciens, akit eddig megműtöttek, egy 16 éves német fiú volt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top