Egészség

Dundika fenekét kérik legtöbben a plasztikai sebésztől

A legtöbb brit nő állítólag Pippa Middleton hátsóját "kéri" a plasztikai sebészétől. Nálunk vajon melyik híresség fotóját viszik az orvoshoz? Ki a Miss Orr és a Miss Kebel itthon?

„Minden páciensemtől azt kérem, hogy az elképzelését fotóval illusztrálja. Hozzon 10-20 olyan fotót, ami tetszik neki és 10-20 olyat, ami nem, hogy a lehető legpontosabban értsük egymást, ugyanarra gondoljunk”- meséli Dr. Révész Zsolt plasztikai sebész.

De ha nem kéri ezt az orvos, a páciensek egy része magától is hoz kívánságlistát: orra, szája, melle kinek a testrészére hasonlítson. Legtöbbjük tisztában van az adottságaival, de időnként előfordul, hogy olyan képet raknak az orvos elé, amelynek köze sincs a realitáshoz. „Egy-egy részlet tetszhet, de harmonizálnia kell a páciens egész testével sőt, a lelki alkatával is. Az az igazi eredmény, amikor nem lehet észrevenni, hogy bármilyen beavatkozás történt az arcon vagy a testen, annyira természetesnek, mondhatni veleszületettnek hat. Ha nem biztos, hogy a végeredmény egységes lesz, nem érdemes ragaszkodni az eredeti elképzeléshez.”

Ritka, hogy valaki “civil” fotót hoz, vagyis a nénikéje vagy a szomszédja fülformájára vágyik; a tipikus az, hogy “híresember-fenék” a cél. 

A sztárfotók csak támpontot adnak, az általunk megkérdezett orvosok szerint teljes egészében nem reprodukálható egy-egy forma. Nem mintha ne tudnák megcsinálni, hiszen ma már számtalan eljárás létezik a legkülönbözőbb igényre (akár cicafüleket is alkothatnak), de nem jó, ha a páciensek úgy gondolnak a plasztikai sebészetre, mint a szobrászatra – mondják. “Az emberi szövet és csont nem olyan mint az agyag vagy a fém: nem lehet akármilyenre alakítani – mondja Révész Zsolt – Szerencsére ma már előre meg tudjuk mutatni a várható eredményt, így nincs kellemetlen meglepetés. „Az adott helyzetből hozzuk ki a legjobbat”- összegez Révész doktor.

És akkor lássuk, melyek a magyar nők körében legvágyottabb testrészek!

Ajak – Scarlett Johansson/ Angelina Jolie
Az érzéki, telt ajkakra vágyók körében megosztott első helyen szerepel a régi favorit, Angelina Jolie, akit azonban gyorsan utolért Scarlett Johansson – az ő száját a természet formálta ilyenre. Az ajaknagyobbítást injekcióval beadott anyaggal végzik, ez lehet kollagén vagy hyaluronsavas ajakfeltöltő anyag.

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Angelina Jolie
Angelina Jolie

Orr – Nicole Kidman
Maga a női báj – sokan vágynak az ő finom vonalú, szimmetrikus orrára vékony, szabályos orrheggyel. Mindezt hagyományos orrplasztikával vagy lézeres orrműtéttel lehet kialakítani.

Dundika fenekét kérik legtöbben a plasztikai sebésztől

Áll – Jennifer Lopez
Övé a klasszikus, áramvonalas forma, amely tökéletesen arányos az arc többi részével. Ehhez az eredményhez az arc formájától függően saját zsírral végzik az állfeltöltést vagy zsírleszívást végeznek a sebészek.

Dundika fenekét kérik legtöbben a plasztikai sebésztől

Arc – Madonna
A popikon kerek, telt, kissé kiugró arccsontjait sokan irigylik. Számukra az orca feltöltése jelent megoldást.

Dundika fenekét kérik legtöbben a plasztikai sebésztől

Test – Gisele Bündchen, Victoria Beckham, Dundika
A teljes alakot tekintve a három gráciához fordulnak a legtöbben inspirációért. Gisele és Victoria testének reprodukálásához zsírleszívásra és a felesleges lógó bőr eltávolítására van szükség, míg Dundika formáit implantátumokkal érhetjük el.

Gisele Bündchen
Gisele Bündchen
Victoria Beckham
Victoria Beckham
Dundika
Dundika

 

 +1 Viktoria Beckham
A legmegosztóbb személyiség: az ő képét az is beviszi, aki ilyen alakot akar és az is, aki ilyet még véletlenül sem.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top