Egészség

Az 5 legpiszkosabb hely az edzőteremben

Eszedbe jutott már, hogy az a hely, ahová azért jársz, hogy egészségesebb legyél, tulajdonképpen egy bacitenyészet? Senki nem szeretnénk elriasztani, de legyél óvatos!

Legtöbben meglehetősen koszosnak érezzük magunkat edzés után, alig várjuk, hogy lezuhanyozzunk. Minden okunk megvan rá, de nemcsak azért, mert az izzadságtól tapad ránk a trikó: szinte az egész edzőterem kiváló táptalaja az aprócska élőlényeknek számára, amelyek bizonyos csomópontokat különösen kedvelnek.

Egy takarítócég által rendelt kutatásból kiderült, melyik az öt legnagyobb baktérium-lelőhely egy edzőteremben. Íme, a top 5 tornatermi koszfészek:

  1. Öltözők
  2. Mosdók
  3. Gyermekgondozási helyiségek
  4. Emelőgépek és kézi súlyok
  5. Matracok

Az 5 legpiszkosabb hely az edzőterembenA lista alapján akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy tulajdonképpen az egész konditerem maga a fertő, hiszen igazából a kardiogépek hiányoznak csak a sorból. (Lehet, hogy azért, mert ott látni legtöbbször embereket tisztítószerrel és törlőkendővel a kezükben?) De mielőtt bárki felsóhajtana, mert végre megnyugtathatja a lelkiismeretét, miért nem jár edzeni, azt azért szögezzük le: egy kis piszok semmiképpen nem lehet kifogás a lustaságra.

Szóval mindez ne szegje senki kedvét, és ne tántorítson el senkit attól, hogy edzőterembe járjon, ami az egészséges testmozgatás mellett nemcsak arra jó, hogy a fölös gőzt kiengedjük, de remek lehetőség az ismerkedésre is. Inkább tartsuk be az alapvető higiéniás szabályokat, és nyugodtan sportoljunk tovább!

Legyünk elővigyázatosak, és kizárólag saját törölközővel szárítkozzunk, mossuk meg a kezünket edzés előtt és után, a ruháinkat öltözködéskor is tartsuk a táskánkban. És kizárólag törölközőnkkel töröljük le az izzadságot az arcunkról, még véletlenül se a piszkos kezünkkel, amiből épp akkor tettük le a már jobb napokat is látott súlyzókat, amelyek talán akkor voltak utoljára tiszták, amikor a konditermet megnyitották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top