Egészség

Pénzkidobás a hipoallergén kutya?

A hipoallergén kutya vagy macska meglehetősen drága, de azoknak ajánlják a speciálisan kitenyésztett ebeket, akik allergiásak az állatszőrre. Kutatók viszont arra figyelmeztetnek, hogy semmi értelme a különleges házikedvencet választani.

Pénzkidobás a hipoallergén háziállat?A michigani Henry Ford Kórház kutatói végeztek egy kutatást közel 200 olyan háztartás bevonásával, ahol legfeljebb egy 1 hónapos csecsemő, valamint egy kutya is él. Mintákat vettek a padlóról, a kárpitokról és a babaszobából. Összesen 60 különféle fajtájú, köztük tucatnyi hipoallergénnek nevezett kutyából származó mintát hasonlítottak össze. A kísérletekből kiderült, hogy az állítólagosan allergiások számára kitenyésztett kutyákban valójában semmivel sem termelődik kevesebb allergizáló anyag, mint hétköznapi társaikban.

„Semmiféle tudományos bizonyítékot nem találtunk arra, hogy bizonyos kutyafajták kisebb valószínűséggel váltanának ki allergiás reakciót olyan embereknél, akiknél már kialakult a az állatallergia” – szögezte le dr. Christine Johnson, a kutatás egyik vezetője, és arra figyelmeztette a szülőket, hogy ha a gyerekük allergiás a háziállatokra, semmiképp ne hagyatkozzanak arra a megoldásra, hogy méregdrága – átszámítva nagyjából 150 000 forintnak megfelelő összegbe kerülő –, hipoallergénnek mondott kutyát vásárolnak neki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top