Egészség

Daganatot okozhat a nem megfelelő melltartó

A melltartó kosárméretét tekintve a nők 89 százaléka, a körméretet tekintve pedig 72 százaléka választ rossz fehérneműt. Pedig a tét nemcsak a csinos külső.

Daganatot okozhat a nem megfelelő melltartó A megfelelő melltartóválasztás nemcsak esztétikailag előnyös (hiszen nyújtja a törzset és korrigálja az aránytalanságokat), de számos fizikális problémától, fájdalomtól is megóv.

Nem kell részleteznünk, hogy milyen előnytelen, amikor egy csinos nőnek szinte már a nyakában van melltartójának hátpántja. Az viszont új és ijesztő felfedezés, hogy az ilyesmi egészségügyi problémákat is okozhat. „Az így viselt fehérnemű nemhogy nem jól formáz, de akár komoly gondokat okozhatnak a bőrünket dörzsölő, feszes pántok vagy rosszabb esetben egy szoros merevítő, mely folyamatosan húsunkba vágva akár még egy daganatnak is előkészítheti a terepet – mondja Stefánné Heinz Gyöngyi szaktanácsadó.

A mellméretünkhöz képest szűk melltartó elszorítja a hajszálereket és vizesedést idézhet elő, a bő, kinyúlt darabok pedig nem tartanak, így egyáltalán nem töltik be funkciójukat. De vajon miért nem ismerjük saját testünket, miért nem tanultuk meg, hogyan kell jól melltartót választani?

A Nők Lapja Cafe nemsokára részletesen foglalkozik a témával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top