Egészség

Túl sokat napozott, amputálni kellett a fülét

Bőrrákot kapott egy megrögzött napimádó, ezért az egész fülkagylóját el kellett távolítani, hogy megmentsék az életét. Sokat hallani a napozás ártalmairól, de valójában ritkán gondolunk bele, hogy ilyen következményei is lehetnek.

Sue Ridell angol ápolónő már kora kamaszkorától a bronzbarna bőr megszállottja volt, és szinte mániákusan kereste az alkalmat, hogy egy kicsit napozhasson: hetente négyszer szoláriumozott, ha pedig nyaralni ment, naponta több órán át süttette magát

„Azért lettem rákos, mert túlságosan szerettem napozni – mondta az ápolónő. – A nyaralásokon én voltam az első, aki kifeküdt a napra, és este én keltem fel utoljára a nyugágyról. Sosem kentem naptejet a fülemre, egyszerűen eszembe sem jutott, hogy ott is elrákosodhat a bőr.”
Miután kiderült, hogy második fázisba jutott melanoma alakult ki a fülcimpáján, az egész fülkagylót amputálni kellett. Ezért most egy felcsatolható implantátumot hord az asszony, amely a koponyájába csavarozott titáncsavarokra illeszkedik.

„A műtét előtt rettegtem, hogy elcsúnyítja az arcom a fülem amputálása, de túl nagy volt a tét ahhoz, hogy habozzak” – mondta az ápolónő.

Túl sokat napozott, amputálni kellett a fülét
Túl sokat napozott, amputálni kellett a fülét
Sue Ridell A felcsatolható implantátum

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top