nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Okostelefonon rögzíthetjük hasogató fejfájásunkat

Okostelefonon rögzíthetjük hasogató fejfájásunkat

Felkerült a webre egy olyan ingyen letölthető iPhone-alkalmazás, amibe minden fontos adatot feljegyezhetünk fejfájásrohamainkról. Hasznos lehet, ha ezzel támogatjuk orvosunkat a leghatásosabb kezelés kidolgozásában.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Migrénnapló okostelefonraMint egy széles körű egészségügyi kutatás rámutatott a közelmúltban, komoly segítséget jelentene az orvosoknak, ha pontosabban tudnák, hogy migrénes betegeik milyen gyakorisággal és intenzitással éreznek fájdalmat, mi váltja ki a rohamokat, meddig tartanak és pontosan mennyi és milyen gyógyszer hatására enyhülnek.

Ezt segíti az az alkalmazás, amit kifejezetten ilyen szempontok alapján fejlesztettek, és tettek ingyen letölthetővé az iPhone-tulajdonosok számára.

Tények és számok

Elsősorban nők szenvednek a migrénes fejfájástól, főleg a 15 és 55 éves korcsoportból. A roham  leggyakrabban heves lüktetés formájában jelentkezik, sokszor csak a fej egyik oldalára terjed ki, és gyakran fényérzékenységgel, hányingerrel, émelygéssel jár.
Egy-egy alkalom akár 3 napig is eltarthat.

 

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon