Egészség

Még több halottja van a német járványnak

Tovább tombol a hasmenéses járvány, és még mindig nem sikerült hatásos ellenszert előállítani. Naponta több száz új beteget vesznek fel a kórházakba, sokan közülük válságos állapotban vannak.

Még több halottja van a német járványnakCsütörtökön maga a spanyol miniszterelnök, José Luis Zapatero jelentette be, hogy a élelmiszerbiztonsági-ügynökség vizsgálatai megerősítették: nem a spanyol zöldségek voltak fertőzöttek. Sajnos a bejelentéssel nem sikerült azonnal mindenkit megnyugtatni, a Der Spiegel beszámolója szerint továbbra sem nagy a kereslet az uniós zöldfélék iránt.

Már 17 halálos áldozata van a járványnak, és a fertőzöttek száma is napról napra növekszik. Csak Hamburgban egy nap alatt 549 új megbetegedést regisztráltak, sokuk állapota válságos. A súlyosabb fertőzés neurológiai szövődményeket okozhat, amik beszédzavarhoz és epilepsziás rohamokhoz vezethetnek.

Jelen pillanatban az egyetlen reménysugár egy tesztelés alatt álló antitest, amit több német klinikán is vizsgálnak, de embereken még nem tudták kipróbálni. A Hannoveri Orvosi Egyetem professzora, Hermann Haller úgy véli: a szer valamennyit biztosan használ, de nem lehet csodát várni tőle.

Eddig összesen tíz európai országban regisztrálták a fertőzést, hazánk azonban egyelőre nem érintett. Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: minden gyanús esetet kivizsgálnak, de Magyarország egyelőre nincs fertőzésveszély. Azoknak sem kell megváltoztatni a programjukat, akik németországi utazást terveztek, az általános higiéniai szabályok fokozott betartásával elkerülhetik a fertőzést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top