Egészség

Nők fertőződtek meg inkább a német járványban

Több mint hétszáz ember kapta el azt a vérzéses hasmenésjárványt, ami május közepe óta fertőz Németországban. A betegek közül 150-en súlyos, életveszélyes állapotban vannak. A magyar hatóságok szerint nálunk nincs járvány.

Már több mint hétszáz ember kapta el azt a vérzéses hasmenésjárványt, ami május közepe óta fertőz Németországban. A betegek közül 150-en jelenleg is súlyos, életveszélyes állapotban vannak. Az Országos Epidemiológiai Intézet honlapjára felkerült tájékoztató szerint Magyarországon nincs járvány. Mint írják, egyelőre nem regisztráltak hasonló fertőzéssel magyar beteget, de a vírust már korábban regisztrálták, így fel vannak készülve a kezelésére.

A közleményben ugyanakkor arra kérnek mindenkit, aki az elmúlt két hétben Németországban tartózkodott, hogy azonnal forduljon orvoshoz, ha hasonló tüneteket észlel magán, hiszen előfordulhat, hogy nem egyszerű gyomorrontásról van szó.

A németországihoz hasonló megbetegedésekre már korábban is volt példa, de ennyire gyorsan még sosem terjedt a vírus. Négy halálos áldozata van a németországi járványnak Szakértők szerint a kólibaktérium egyik válfaja okozhatja a megbetegedéseket.

A főleg felnőtt nőket fertőző járvány valódi kórokozójáról azonban egyelőre csak feltételezéseik vannak. A német járványügyi központ azt közölte: konkrét bizonyítékokkal ugyan nem rendelkeznek, de a betegekkel folytatott beszélgetések alapján úgy gondolják, hogy fertőzött nyers zöldségek okozhatták a járvány kirobbanását. Ezért felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg ne egyenek nyers uborkát, paradicsomot és salátát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top