Egészség

Tévét sem tud nézni az áramallergiás nő

Kemoterápiás kezelése óta áramallergiája van egy nőnek, ezért képtelen villanytűzhelyt használni, nem tud tévét nézni, és világítás gyanánt gyertyára fanyalodik.
Kemoterápiája óta érzékeny az áramra A pizza illatába is belehalhat

A 55 éves brit Janice Tunnicliffe három éve szenved túlzott áramérzékenységtől, amióta bélrákját kemoterápiával kezelték. Ha elektromos készülék közelébe kerül, megfájdul a feje, szorít a mellkasa, náthás lesz, bizseregnek végtagjai. Esténként tévénézés helyett a férjével gyertyafény mellett társasjátékozik, a mosógépet kiköltöztette egy kerti lakba.

Rádiót sem képes hallgatni, se telefonálni, így teljesen elvágva él a modern kor eszközeitől. Házuk ablakait kénytelen volt különleges fémfóliával árnyékolni, hogy kirekessze a számára ártalmas elektromágneses hullámokat.

Szerencséjére falun él. Felüdülés számára, ha áramszünet sújtja a települést, ami azonban az utóbbi három évben csak egyszer fordult elő – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top