Egészség

A kislány, akinek nem fejlődött ki a koponyája

Adams–Oliver-szindrómában szenved az a kislány, kinek folyamatosan védeni kell a fejét, mert a koponyája nem fejlődött ki rendesen.
A kislány, akinek nem fejlődött ki a koponyája Pillanatragasztóval gyógyították meg a szívét

Nem véletlenül félti kislányát az édesanyja, nehogy beüsse a fejét. Daisynek ugyanis hiányzik a felső koponyájának a fele, nem fejlődött ki. Az egyéves kislány egyike annak a 130 embernek a világon, akik ebben a nagyon ritka, úgynevezett Adams–Oliver-szindrómában szenvednek. Ezeknél a betegeknél hatványozottan fennáll a kockázata az agyhártyagyulladásnak és agykárosodásnak, de egyetlen ütés a fejére is végezhet vele.

A kislány, akinek nem fejlődött ki a koponyája„Ez mindannyiunk számára borzasztó. Ha Daisy beüti a fejét, agykárosodást szenvedhet vagy meghalhat, így fejét folyamatosan védeni kell – fogalmaz az édesanyja.

Az egyéves kislány apnoés, vagyis légzésleállásos epizódoktól is szenved, emellett van egy lyuk a szívén belül (szívdefektus) és állandó kórházi kezelésre szorul. Édesanyjának folyamatosan vigyázni kell rá, így ha otthon vannak, akkor is keveset mozdulnak ki otthonról.

 

Forrás: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top