Egészség

Az orvosok félrediagnosztizálták, de ő utánajárt a neten

Azt nem javasoljuk, hogy ezután szakemberek helyett a Wikipédiától kérj tanácsot, de ha már senki vagy semmi sem segít, akár hasznos is lehet egy jó weblexikon.
Az orvosok félrediagnosztizálták, de ő utánajárt a neten Három hónapot adtak neki, három év lett belőle

Egy férfi saját maga állította fel diagnózisát a Wikipédia segítségével, miután tíz orvost megjárt eredménytelenül. A 26 éves angol fiatalembert orvosai és specialistái egytől egyig azzal hajtották el, hogy a szapora szívverést és az ájulást csak kitalálta. Egy szívspecialista még azt is leírta a hivatalos feljegyzéseiben, hogy a férfi szorongásos neurózisban szenved. 12 év telt el azóta, hogy először fordult szakemberhez, de most az internet segítségével bebizonyította, hogy az orvosok tévedtek: ő nem képzelt beteg.

Az orvosok félrediagnosztizálták, de ő utánajárt a netenAz interneten felismert betegség neve poszturális ortosztatikus tachycardia szindróma (POTS). A Wikipédia leírása szerint a betegséget gyakran félrediagnosztizálják szorongásos neurózisként. A POTS lényege, hogy a beteg helyzetváltoztatáskor (pl. lefekvéskor) a pulzusszám megemelkedését tapasztalja. Ugyanakkor csökken az agy véráramlása, ami eszméletvesztést is okozhat. Előfordulhat, hogy a POTS szindrómában szenvedők a váratlanul jelentkező tünetek miatt képtelenek a normális életvitelre, és dolgozni sem tudnak. Megfelelő kezeléssel viszont jelentős javulás érhető el.

 

Forrás: Northfoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top