nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Potenciát növel a pókméreg

Potenciát növel a pókméreg

A legtöbb ember kicsit izgatottá válik, amikor meglát egy nagy pókot, de azok számára, akiket megmar a brazil vándorpók, ez az "izgalom" új jelentést nyer, ugyanis a pók méreganyaga erekciót vált ki a férfiaknál.
NLCafé
f Ajánlom
Potenciát növel a pókméreg Az orális szex veszélyesebb, mint a dohányzás

A brazil vándorpók (Phoneutria Nigriventer) mérge számos vegyület tömény elegye, állítja dr. Kenia Nunes, a Georgiai Orvosi Főiskola pszichológusa, aki jelenleg a pókméreg szokatlan mellékhatását vizsgálja. Az erős toxinokat tartalmazó pókméreg különféle tüneteket produkál a pók áldozatának szervezetében. Az egyik ilyen szimptóma a priapizmus, ami a pénisz állandó merevedésének állapotát jelenti.  

Az órákig tartó és komoly fájdalommal járó erekció mellett a vándorpók mérge izomrángást, súlyos fájdalmat és légzési nehézséget okoz, sőt orvosi kezelés hiányában akár halálhoz is vezethet az oxigénhiány következtében. Ellenszérum hatására az áldozat egy héten belül felépülhet.  

Potenciát növel a pókméregSzerencsére ennek a nagyméretű póknak – lábaival együtt az átmérője elérheti a 10–13 cm-t – kevés halálos áldozata van. A 7000 regisztrált pókmarás következtében mindössze 10 ember vesztette életét a méreganyagtól.

A kutatók szerint a brazil vándorpók méreganyaga segítséget nyújthat a merevedési zavarokkal küzdő férfiak kezelésében. Dr. Kenia Nines és munkatársai a kutatás során megtalálták, hogy a méreganyag melyik toxinja okozza az erekciót. A magas vérnyomással és merevedési zavarokkal rendelkező kísérleti patkányokon kipróbálva jól szerepelt a toxin.

A PnTx2-6 elnevezésű toxin izolálása után Nunes és kollégái vizsgálni kezdték az anyag működési mechanizmusát, és összehasonlították az ismert potencianövelő készítmények, mint például a Viagra működésével. Nunes szerint a toxin opcionális kezelést jelenthet azok számára, akiknél a hagyományos kezelés hatástalannak bizonyult.


Forrás: medipress

Megosztás Facebookon