Egészség

Télen is ápoltan!

A téli hidegben ugyanolyan fontos a bőrünk ápolása, mint nyáron. A fűtés, a hideg szél nemcsak bőrünket, de hajunkat is igénybe veszi. Hogyan őrizhetjük meg szépségünket a hűvös időben is?
  1. A folyadékpótlás és a vitamindús táplálkozás ilyenkor is nagyon fontos, nemcsak a nagy melegben. Fogyassz el legalább 1,5 liter ásványvizet/forrásvizet naponta, hogy hidratált maradj és belülről is tápláld a bőröd sejtjeit. Lehetőség szerint a munkahelyedre is mindig vigyél magaddal 1,5 liter vizet, így nem felejted el az ivást, és nyomon tudod követni, hogy mennyi vizet kell még fogyasztanod aznap.
  2. Válassz tartalmasabb krémeket, de az UV-védelem ilyenkor is fontos, ezért nappalra mindig olyan krémet tegyél a bőrödre, amely tartalmaz ilyen védelmet.
  3. Az őszi és téli időszak a szaunázás ideje. Méregteleníts heti két alkalommal, nemcsak a  bőröd lesz hálás a törődéséért. Segít a narancsbőr eltüntetésében, megszabadítja a szervezetet a felgyűlt méreganyagoktól és erősíti az immunrendszert.
  4. Legalább heti egy alkalommal tegyél fel ápoló arcmaszkot, amely vitaminban gazdag és ápolja a hidegben megfáradt és érzékeny bőrt.
  5. Felejtsd el a forró vizet! Bár a téli hidegben jólesik a forró zuhany, sajnos szárítja a bőrt, ezért inkább állítsd langyosra a csapot.
    Télen is ápoltan!
  6. Testápoláshoz is „testesebb” készítményre van szükség. Ilyenkor nyugodtan használj testvajakat, melyek tápanyagokban gazdagok és hatékonyan ápolják a bőrt.
  7. A hajadról se feledkezz meg: a hidegben összehúzódnak az erek, a vérellátás romlik fejbőrünkön, így kevesebb tápanyag jut a hajhagymákba is. Bár nem szeretjük a sapkát, védeni kell a hajhagymáidat, ha nem szeretnél rövid úton megszabadulni a hajadtól. Hajmosásnál a kímélő sampont részesítsd előnyben és hajszárításnál is kerüld a forró levegőt.
  8. A kirepedezett ajak nemcsak esztétikai szempontból kerülendő, de fájdalmas is. Ápold a szádat is, csakúgy mint a bőrödet. Ma már kaphatók olyan ajakradírok, amelyekkel finommá és bársonyossá varázsolhatod, majd tegyél rá ajakápoló balzsamot, amely védi a hidegtől.
  9. Ne feledkezzünk meg a kezünkről, a dekoltázsunkról és a testünk többi részéről sem. A napi vízpótlás ezen testrészeknek is jár, melyről vízmegkötő, hidratáló hatású testápolóval gondoskodhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top