Egészség

4+1 “egészséges” tény a vízről

A víz nemcsak szomjunkat oltja, de véd a betegségektől, megfiatalít, megszépít, diétázóknak pedig segít a fogyásban is.

Szakemberek szerint sok betegség a dehidratáltsággal függ össze. Sokan ugyanis elfelejtenek inni, ami – bár nem is gondolnánk – számos betegség okozója lehet. Aki megfelelő mennyiségű ásványvizet/forrásvizet vagy teát fogyaszt, az elkerülhet jó néhány betegséget.

6+1 „egészséges” tény a vízről1. Fejfájás gyötör?
Mielőtt a pirulákhoz fordulnál, érdemes meginnod egy pohár vizet. Ha ugyanis nem iszol eleget, az agy magnézium- és foszfáthiányt szenved. A teljesítmény akár 30 százalékkal is csökkenhet, és ehhez még fejfájás is társul. Ráadásul a víz egészségesebb, mint bármilyen fájdalomcsillapító.

2. „Porzik” a veséd?
A méreganyagok 90 százaléka a vesén keresztül ürül ki a szervezetből. Aki mindennap elegendő folyadékot fogyaszt, jelentősen csökkenti a vesekő és a vesegyulladás kialakulásának kockázatát.

3. Magas a vérnyomásod?
Dehidratált állapotban a vér sűrűbb lesz, így a szívnek sokkal többet kell dolgoznia. Ez okozhat magas vérnyomást, és növeli a trombózis kialakulásának kockázatát is.

4. Fáj a hátad?
A tapasztalatok szerint napi 8 pohár víz segít a hátfájósok 80 százalékának és az ízületi gyulladás kialakulásának veszélyét is csökkenti. A dehidratált szervezetben ugyanis a porckorongok és az ízületek is kiszáradnak.

+1. Vigyáz a vonalaidra
Kutatások szerint ha üres gyomorral megiszol 2,5 deciliter vizet, az felpörgeti az anyagcserét, így megnő a szervezet energiafogyasztása. Emellett az átlátszó nedű csillapítja az éhséget, ezért minden étkezés előtt érdemes meginni egy pohár ásványvizet/forrásvizet. Egy hét alatt akár két kilótól is megszabadulhatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top