Egészség

Ritka betegség gyötri: egész életét kórházban kell töltenie

Lauren McSheehy és a 38 éves édesapja egy olyan ritka betegségben szenvednek, ami világszerte 250 embert érint mindössze: egy egyszerű megfázásban meghalhatnak.

A betegség neve hiperimmunoglobulin-E szindróma. A néha Job-szindrómának is nevezett betegségben szenvedők testét fejüktől a lábukig fájdalmas kelések borítják, ezért életük nagy részét kórházi kezelés alatt kell tölteniük. Andy beletörődött, hogy élete hátralévő részét egyedül fogja leélni egy Barry közeli kórházban Walesben. Ám az élet átírta ezt, amikor Andy találkozott egy nővérrel, Rachellel, aki a kórházban ápolta őt. Mivel a Job-szindróma egy ritka betegség, az orvosok nem tudták, hogy ha Andynek gyermeke lesz, vajon továbbadja-e a betegséget.

Ritka betegség gyötri: egész életét kórházban kell töltenie

Mivel Andy nem akarta, hogy ugyanolyan fájdalmakkal kelljen élniük leszármazottjainak is, ezért nem akart gyereket, ám Rachel teherbe esett. 16 éve elteltével a 38 éves Andrew-nak és a 40 éves Rachelnek két gyermeke van: Lauren 11, Louise 5 éves, és Andrew-nak van egy 19 éves mostohafia is. Louise nem örökölte a betegséget, ám Lauren igen – de apja sokat segít neki. Andew és Rachel ebben az évben tervezik, hogy összeházasodnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top