Egészség

Gyűjts vízcseppeket virtuális vödörbe!

Különleges, figyelemfelhívó kampánnyal nyitja a decembert közösségi oldalán a magyarországi UNICEF. A Facebookon meghirdetett kreatív kampányban mindenki részt vehet egy egyszerű beállítással.

Gyűjts vízcseppeket virtuális vödörbe!A szervezet szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy bár minden gyereknek joga van az egészséghez, több száz millióan nap mint nap csak fertőzött vizet ihatnak.

Bár a Föld közel háromnegyedét víz borítja, ennek csak körülbelül 1 százaléka alkalmas emberi fogyasztásra. A fertőzött ivóvíz 20 másodpercenként megöl egy gyereket a világon, és több mint 800 millió ember nem jut tiszta ivóvízhez.

Kislányok százezrei gyalogolnak naponta 5-6 kilométert, hogy két vödör (20 liter) vizet szállítsanak otthonukba. Ennek elégnek kell lennie egy napra az egész családnak, miközben mi Európában napi 200 liter vizet fogyasztunk.

Az UNICEF magyarországi szervezetének Facebook-oldalán új kampány indul. Mindazok, akik szeretnék kifejezni együttérzésüket a világ több millió szomjazó kisgyermekével, az UNICEF Magyarország Facebook-oldalán található vízcseppet beállíthatják a saját profilképükké! Ezután írják meg egy hozzászólásban az UNICEF Magyarország Facebook-oldalán, hogy mit jelent a tiszta víz számukra. Az így megjelenő vízcseppek az UNICEF virtuális vödrébe hullanak, és kifejezik az összefogást egy jobb jövő érdekében, ahol minden gyerek elegendő egészséges ivóvízhez juthat.

A kampány elérhető az alábbi linken: http://on.fb.me/UNICEF_on_Facebook

Az UNICEF vízprogramjainak támogatása: http://adomany.unicef.hu/minden-csepp-szamit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top