Egészség

Alattomos betegség a cukorfüggőség

Egy átlagos amerikai felnőtt nagyjából 68 kg cukrot fogyaszt el évente. Az orvosok szerint sokakban függőség alakul ki az édes kis kristályok iránt.

Dr. Jacob Teitelbaum belgyógyász, a „Győzd le a cukorfüggőséget most!” című könyv szerzője szerint a cukorfüggőség négy kategóriába sorolható:

  • Energiacápa
  • Adj enni, vagy kinyírlak!
  • Boldog sütivadász
  • A depressziós, szénhidrátra éhes
Évente 68 kg cukrot fogyaszt egy felnőtt

„Egy átlagos amerikai felnőtt minden évben nagyjából 68 kg cukrot eszik meg, de a szervezetünk ennyit nem képes megemészteni! – figyelmeztet Teitelbaum. – A cukorfüggőség fajtájának beazonosításával meg lehet tenni a szükséges lépéseket a legyőzésére, így pedig az általános egészségi állapot is javul.”

A cukorfüggőség leggyakoribb tünetei: kimerültség, éhségkor jelentkező ingerültség, krónikus orrdugulás és arcüreggyulladás, emésztési zavarok: irritábilisbél-szindróma és spasztikus vastagbél, diéta hatására sem szűnő súlynövekedés, figyelem- és memóriazavar – mondta el Teitelbaum. A cukor pont ugyanolyan erőteljes függőséget alakít ki, mint a dohány vagy az alkohol, legyőzése a legnehezebb feladatok egyike.

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top