Egészség

Egy csepp vérből komplex kép az egészségünkről

Ami az egészségi állapotunkat illeti, nem járunk élen. Sajnos. Így minden jel szerint megérett rá az idő, hogy egészségünket érintő teendőket beépítsük mindennapjainkba.

Az előrelátó élet szépséget és biztonságot jelenthet mindazok számára, akik keresik egy minőségi életvitel lehetőségeit. Mit jelent ez az egészségben? Tudatosságot, naprakészséget és tervezést. A felelősség saját kézben tartását, a szükséges változtatások vállalását és betartását.

Az egészség paradicsomi állapota civilizációs terhektől tomboló világunkban nem marad fenn önmagától. Úgy tűnik, tennünk kell érte. Aki ugyanis összeomlik, halogat és reménykedik, az megmarad egy édes álomban, melyből lehet, hogy egy komoly betegség réme fogja felébreszteni, és talán akkor már késő lesz.  Aki gondolkodik és megfelelően cselekszik, arra a szabadság által megteremthető minőségi életvitel várhat. És mindez nem elérhetetlen. Csak körül kell nézni. Ma már számtalan információ, eszköz, termék és szolgáltatás gondoskodik arról, hogy a hangsúly – ami az egészségünket illeti – a tűzoltás helyett a megelőzésen lehessen.

Komplex kép az egészségről

Test-önismeret

Mit tehetünk mi? Először is tájékozódunk, mert az információ a legnagyobb segítség lehet a változásban és a bajban. Nem hunyunk szemet a tünetek, jelek felett. Felülvizsgáljuk az életmódunkat, mert tudjuk, hogy ezzel tehetünk legtöbbet az egészségünkért. Szükség esetén szakemberekkel konzultálunk és változtatunk. És legfőképp ismerjük és tiszteljük saját testünket. Észrevesszük jelzéseit, és megadjuk neki, amit kér, hogy egészséges állapotát fenntarthassa. És nemcsak önmagunkra, hanem az egész család egészségére gondolunk. A gyermekekére és az idősekére egyaránt.

Komplex mérés a családban

A technikai és egészségügyi innováció által ma olyan eszközt foghatunk a kezünkbe, ami egyszerű, otthon használható, mégis komplex képet ad szervezetünk aktuális állapotáról – a legfőbb rizikófaktorok szűrését illetően. Ez segítség az egészségtudatosok, a sportolók, idősek, helytelen életmódot folytatók és mindazok számára, akik kezükben szeretnék tartani sorsukat. Egyazon készülék egy csepp vérből mutatja meg szervezetünk aktuális koleszterin-, cukor-, vérzsír- és tejsavszintjeit. Így segít a cukorbetegségek, szív- és érrendszeri betegségek, életmódbetegségek kivédésében, élsportolók teljesítménynövelésében, a betegek önellenőrzésében és az egészséghez vezető úton.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top