Egészség

Smink- és szépségtrükkök ásványvízzel

Neked is fontos a hidratáltság és a szép bőr? Összegyűjtöttük a legjobb tippeket az arc frissességének és fiatalságának megőrzésére. A sminkmesterek ajánlásával.

Néha nem is kell sok ahhoz, hogy a sminkünk tökéletes, vagy az arcbőrünk üde és hidratált legyen. Elég egy kis ásványvíz/forrásvíz, amely legtöbbször egyébként is van a háznál.

  1. Smink- és szépségtrükkök ásványvízzelAz ásványvízzel/forrásvízzel nedvesített szivaccsal könnyedebben lehet az alapozót elosztani a bőrfelszínen. Ha a púdert is nedvesített szivaccsal nyomkodjuk a bőrre, akkor tartósabb lesz az alapozás.
  2. Elalvás előtt használj szépségpermetet: ha száraz levegőjű, fűtött hálószobában alszol, fújj egy kevés ásványvizes spray-t a már vékonyan bekrémezett arcodra – óvja a kiszáradástól és hatékonyabbá teszi a krémet.
  3. Ha túlérzékeny a bőröd, a smink lemosásához használj mandulaolajat és ásványvizet/forrásvizet.
  4. Legyen tartós a sminked! Ásványvíz/forrásvíz a sminkelt bőrre is spriccelhető, és még a smink is tartósabb lesz tőle.

Fontos!

Reggel és este tökéletesen el kell távolítani a szennyeződéseket, így megelőzhető a korai ráncosodás. Ehhez nyugodtan használj ásványvizet/forrásvizet: egy vattapamacsra csepegtetve, körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcbőrre. Csepegtess hozzá citromot is: frissít, összehúzza a pórusokat és természetesen tisztítja a bőrt. A smink eltávolítására használj speciális készítményeket, főként a vízálló fajtákhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top