Egészség

Ételallergia

Talán sokunk szenvedett már az ételallergia tüneteitől. Ez leginkább gyermekkorban kínozhat minket, amit szerencsés esetben kinövünk, hiszen emésztőrendszerünk velünk együtt fejlődik, így jó eséllyel győzi le az allergiát. Viszont vannak, akiknél nem múlik el nyomtalanul és a szervezetük továbbra is tévesen reagál a tejre, tojásra, szójára vagy búzára, ami igen sarkalatos pontja a táplálkozásunknak és megkeserítheti felnőtt életünket (is).

Nem könnyű feladat egy szülő számára sem, ha gyermeke ebben szenved, hiszen a táplálékallergia leggyakrabban a bőrön jelentkező viszketést, duzzanatot és kiütést okoz, de gyakoriak a légúti irritációk is, ami igen kellemetlen.

A leggyakrabban táplálékallergiát okozó ételek nagyrészt minden konyhában megtalálhatók, így nekünk szülőknek kell ügyelni arra, hogy mit teszünk az asztalra, ezért a következő alapanyagokra vagy összetevőkre feltétlen figyeljünk.Ételallergia

  • Glutént tartalmazó gabona
  • Tej és abból készült termékek
  • Tojás és abból készült termékek
  • Szójabab és abból készült termékek
  • Szezámmag és abból készült termékek
  • Halak és azokból készült termékek
  • Zeller és abból készült termékek
  • Mustár és abból készült termékek
  • Földimogyoró és abból készült termékek
  • Diófélék és abból készült termékek
  • Rákfélék és azokból készült termékek
  • Puhatestűek és abból készült termékek
  • Csillagfürt és abból készült termékek
  • Kén-dioxid

Nehéz megállni, hogy az ember ne egyen mondjuk párizsit, ha imádja , vagy megmagyarázni gyermekének, hogy legközelebb ne cseréljen a padtársával uzsonnát, mert azonnal kiütéses lesz, hiszen szervezetünk gyorsan reagálja le az allergén ételeket, így a tünetek azonnal is jelentkezhetnek.

De hogyan kerülhet allergén a párizsiba?
A legtöbb gyártó a szója, a tej, a zeller, vagy azok származékait gyakran használják fel a felvágottak gyártása során, ami túlérzékenységet okozhat. A HUNGERIT Zrt. új terméke az Allergénmentes baromfipárizsi garantálja, hogy a leggyakoribb tüneteket okozó allergének nem találhatók meg a felvágottban, így nem okoz kellemetlen tüneteket.

Ételallergia

Az 500 gr-os rúdban kapható párizsit a család összes tagja fogyaszthatja, így nemcsak a túlérzékenységben szenvedőknek nyújt változatosságot. Szeletelve nem kapható, mivel az allergiásoknak elég csupán annyi, hogy ételük más allergén ételekkel érintkezzen például a vágódeszkán. A zárt csomagolás megvédi Allergénmentes párizsinkat, ezzel óvva minket is a kellemetlen tünetektől.

További információk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top