Egészség

Regenerál és formában tart – az aquafitness

Nem bírod a nagy melegben a szabadtéri sportokat? Ajánlunk egy hűsítő mozgásformát, ami az egész testedet átmozgatja, de nem terheli az ízületeidet.

Az úszómedencében végzett gyakorlatok ideálisak az egész test megmozgatására, mivel könnyűek és nem terhelik az ízületeket. Éppen ezért minden korosztály számára ajánlott és még csak úszni sem kell tudni hozzá. Az aquafitness regenerál, kíméletesen formálja az alakot és erősíti az izmokat.

Miért jó a víz?

A víz egyik fontos tulajdonsága, hogy nyolcszázszor nagyobb a sűrűsége, mint a levegőnek. Éppen ezért a vízben történő mozgás jóval hatékonyabb és kíméletesebb is, mint a szárazföldi mozgásformák. A szervezet ugyanis ilyenkor szinte súlytalan, ezért a gerinc izmaiban létrejött izomfeszülés jelentősen csökken, a támasztó izomrendszer szinte teljesen ellazul a víz hatására.

Regenerál és formában tart – az aquafitness

Miért érdemes belekezdeni?

Az aquafitness megmozgatja a legtöbb izomcsoportot anélkül, hogy túlterhelné az izomzatot. Két változata fejlődött ki: a sekélyvízi és a mélyvízi aquafitness. Bármely szárazföldi sport mellé kiegészítő sportnak is kiváló. A sportsérülések utáni fokozatos visszaállásnál is hatékonyan alkalmazható, segítségével megerősíthetők az izmok, így a legyengült szervezetet kíméletesen újra lehet „építeni”. A vízi aerobic még állapotos kismamák is végezhetik, a terhesség 3. hónapjától egészen ameddig bírják.

Kiegyensúlyozott mozgás

A vízben – az endorfin hormonnak köszönhetően – nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat mozgás közben. Kisgyerekeknél javítja a mozgáskoordinációt, korrigálja a gerincferdülést – már óvodás korban elkezdhető. Aki allergiája miatt nem tud szabadtéri sportokat űzni, az próbálja ki ezt a mozgásformát, mert szabadabbá válik a légzés és a párás levegő biztosítja a pollenmentes környezetet. A diétázók is beiktathatják programjukba: a víz ellenállása nagyobb mint a levegőé, így a vízben végzett gyakorlatok hatására, az izmok tónusosabbá válnak, és több kalóriát égetünk el, ráadásul izzadás nélkül.

Regenerál és formában tart – az aquafitness

A mozgás utáni hidratációról itt se feledkezzünk meg! Bár kevésbé feltűnő, hiszen másként csurog a víz rólunk, a folyadékvesztés itt is létrejön, ezért a mozgás végeztél fogyasszunk megfelelő mennyiségű ásványvizet/forrásvizet!

 

Regenerál és formában tart – az aquafitness„Egy méltatlanul felkapott blöff- és kamuelegy volt”
Utoljára koncertezett tegnap a Kispál és a Borz, a Sziget -1. napján. Ebből az alkalomból kérdeztük a zenekar tagjait az elmúlt 23 évről, alkotásról, politizálásról és túl mély árokszélekről… Azért reméljük, nem utoljára!
Katt ide az exkluzív videókért! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top