Egészség

Vizi kisokos nyaralóknak

Külföldi nyaralást tervezel, ráadásul vízpartra? Még nem döntötted el, hogy hová menj? Nézz körül és tájékozódj a helyi vízminőségről.

Amikor külföldre utazol, különösen körültekintőnek kell lenned. A nem megfelelő minőségű ivóvíz enyhébb esetben hányásos, hasmenéses megbetegedést, rosszabb esetben hepatitiszt is okozhat. Ugye nem szeretnéd, ha így lenne? Íme néhány szabály, amit ha betartasz elkerülheted a bajt:

1. Alapszabály: Mindig palackozott vizet igyál!
Vizi kisokos nyaralóknakNem árt az elővigyázatosság, hiszen számos külföldi országban nem iható a vezetékes víz, ezért gondoskodj palackozott ásványvízről/forrásvízről.

2. Jégkockát soha!
Ne kérj jégkockát az italodba, mert azt csapvízből készítik. Inkább legyen langyosabb, minthogy valami gyomorbetegséget összeszedj!

3. A fogmosás sem csapvízzel!
A fogmosáshoz is palackozott vizet használj, vagy forrald fel a vizet, így elkerülöd a kórokozókat és ezzel együtt a betegséget is.

4. Ne kortyolj a “fürdővízből”!

Soha ne igyál folyóból vagy állóvízből, de fürdőzés közben is vigyázz, hogy még véletlen se kerüljön a szádba víz, ezzel ugyanis akár 10.000-féle baktérium is kerülhet a gyomrodba – legalábbis ezt állapította meg egy amerikai felmérés.

5. Cserélj fürdőruhát!
Ha kijöttél a vízből, vegyél száraz fürdőruhát, a nedves ruha ugyanis a baktériumok melegágya. Ha el szeretnéd kerülni a
kellemetlen tüneteket fogadd meg tanácsainkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top