Egészség

Sokat szívnak a magyarok

A magyaroknak csak a harmada dohányzik, ők viszont sok cigarettát szívnak, egészségtelenül táplálkoznak és nem sportolnak.

2010 tavaszán mintegy 83 ezer fő részvételével végzett „egészségfelmérést” a HáziPatika.com. A vizsgálat eredményeit az Ipsos is megerősítette. Többek közt kutatták a magyarok dohányzási és kávézási szokásait, szexuális aktivitását, stresszfokát és barátkozási kedvét is.

 

Sokat szívnak a magyarok

 

A kutatás szerint a magyarok egyharmada dohányzik, és az is kiderült, hogy a dohányosok fele több mint napi fél doboz cigarettát szív el, az érintettek egytizede pedig ennél is erősebb dohányosnak számít.
Az elemzésből arra is rámutatott, hogy a cigarettázás más szokásokkal is összefügg: a dohányosok nagy része rendkívül stresszes életet él, sok szénsavas üdítőt iszik, és naponta kávézik. A válaszadók harmada naponta több kávét is elfogyaszt. Emellett viszont ritkán esznek tejterméket, zöldséget és gyümölcsöt, nem szednek vitaminokat- és táplálék-kiegészítőket, valamint a sportot is hanyagolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top