Egészség

Egészség – egész nap!

Íme egy kis segítség, hogy egész nap fittnek érezd magad!





Reggeli:

Cerbona „Classic Corn Flakes” vagy „Classic Búzapehely 12% élelmi rosttartalommal”, melyek tökéletesen beleillenek a fitt életmódot folytatók étrendjébe, a diétára szorulókét pedig változatosabbá teszik. A termékek édeskés ízét, a cukor mellett a jótékony hatásairól közismert méz és a szervezetet kevésbé terhelő maláta harmonikus együttléte alakítja ki. Kedvező tulajdonságuk, hogy sokféleképpen fogyaszthatóak, változatos kiegészítőkkel (gyümölcsök, gyümölcskészítmények, tej, tejtermékek stb.) egyszerűen és gyorsan dúsíthatók. Fenti csemegéken túl kínáljuk még a Cerbona Fitt pelyhet, mely Rubint Réka ajánlásával található a boltok polcain. 
Fitt pehely magas rosttartalma, – a teljes kiőrlésnek köszönhetően – könnyíti emésztésünket, biztosítja a jó közérzetet.
A termékben található liofilizált gyümölcsök a legkíméletesebb szárítási eljárással készültek, mely megóvja a gyümölcs eredeti szerkezetét és károsodás nélkül megőrzi értékes beltartalmi tulajdonságait is. (vitamint és ásványi anyag tartalmát, illatát, ízét és színét.)
Ezáltal a liofilizált gyümölcs-szárítmány könnyű és ropogós, rendelkezik a friss gyümölcs szinte teljes vitamintartalmával, nincs utólag sem aromázva, sem cukrozva, sem színezve.


Tízórai:





Müzlis muffin

Hozzávalók:
4 tojás,
40 dkg barnacukor,
4 dl vörösbor,
40 dkg Cerbona Szalagos liszt,
csipet sütőpor,
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
20 dkg Cerbona Mézes müzli,
40 dkg magozott aszalt szilva,
vaj (a formák kikenéséhez),
3 dl étolaj.

Elkészítés:
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.

Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer – háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
(Célszerű előző nap elkészíteni, hogy másnap tudjunk magunknak csomagolni belőle!)


Ebéd:

Zöldséges tészta sonkával





Hozzávalók:

25 dkg Durillo penne tészta
1 közepes hagyma
1 fokhagymagerezd
25 dkg gomba
2 sárgarépa
2 kisebb cukkini
2 evőkanál főzővaj
1/4 l húsleveslé
10 dkg fűszervaj

őrölt feketebors
1 teáskanál kakukkfű
15 dkg főtt sonka

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük bő, sós vízben. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A tisztított gombát nagyságnak megfelelően felezzük, negyedeljük. A sárgarépát hámozzuk, a cukkini két végét levágjuk, durva reszelőn lereszeljük. A főzővajat egy /nagyobb/ serpenyőben felforrósítjuk, benne a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a fokhagymát, a gombát, és még 5 percig tovább pároljuk az egészet. Majd a húslevest és a fűszervajat is hozzáadjuk, amíg elolvad a fűszervaj, addig keverjük. A sárgarépát és a cukkinit is hozzátesszük, most fűszerezzük sóval, feketeborssal és kakukkfűvel, 5 percig tovább főzzük. Végül a csíkokra vágott főtt sonkával a kifőtt tésztához keverjük. Zöldsalátával tálaljuk.


Uzsonna:

Cerbona-Norbi Gyümölcsös vagy Cappuccino-s müzliszelet fruktózzal édesítve.






Vacsora:

Saláta idénygyümölcsökből




Jó étvágyat, és egészséges mindennapokat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top