Egészség

Adni jó

Ötszázezer forint támogatásban részesült a Székesfehérvári Szent György Kórház Gyermek és Ifjúsági Osztálya a Cerbona Rt. jóvoltából.






Az 1924-ben alakult Gyermekosztály méltán kiérdemelte a Cerbona jótékonyságát. Legfőbb alapelvük a gyermekbarát szemlélet: a jól képzett és lelkes dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a kis betegek és hozzátartozóik is biztonságos légkörben, kellemes környezetben várhassák a gyógyulást.

Lehetőség van a szülők folyamatos jelenlétére, hiszen 15 anyaágy is rendelkezésre áll. Emellett saját óvodát működtetnek szakképzett óvónők alkalmazásával, akik gyerekműsorokkal készülnek az ünnepi alkalmakra. A diabéteszes, vitiumos és epilepsziás gyerekek számára pedig nyári táborokat szerveznek.






Az osztály tudományos aktivitása is rendkívül intenzív, számos országos konferenciát, továbbképzést, kongresszust szerveztek már orvosok, ápolók, intézményvezetők részére.

Az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítésének szellemében működő Cerbona Rt kiemelt fontossággal kezeli a társadalmi szerepvállalást, ezért számos egészségmegőrző megmozdulást, rendezvényt, alapítványt, intézményt támogat, székesfehérvári székhelyű lévén, elsősorban lokálpatrióta módon. A karácsonyi ajándékként átadott félmillió forintot a Szent György Kórház Gyermekosztálya további korszerűsítésre fordítja majd.

 













 



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top