Egészség

Készüljünk az ünnepekre!

Az év vége közeledtével, bizonyára mindannyian számadást készítünk a lassan tovatûnõ évrõl. Készülünk a Karácsonyra, a meghitt beszélgetésekre, a nagy társasjáték-csatákra.





Persze közben jól megtömjük a hasunkat mindenféle finomsággal. Aztán kopogtat az új év, jön a nagy fogadalmak ideje: “ígérem többet mozgok, jobban odafigyelek az étrendemre, az egészségemre, sokat foglalkozom a gyermekeimmel/szüleimmel/kedvesemmel/barátaimmal!”.
Az már csak az egyéni akaraterőn múlik, hogy mennyit tudunk ebből betartani.

Hogy az ünnepi ebédek, vacsorák szénhidrát-tartalma ne szökjön az égig, íme egy gluténmentes torta recept.

Figyelem! Nem csak alakunk őre e torta, a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!


Gluténmentes Kandírozott diótorta

25 dkg dióbél, 25 dkg kristálycukor, 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 10 db tojás, 4 dkg kakaó, 1 sütőpor, vaníliáscukor






Dió kandírozása
A kristálycukorhoz 4 kanál vizet teszünk, szirupot főzünk és hozzáadjuk a diót. Mindaddig főzzük, keverjük, amíg a dió a felveszi a szirupot. Másnapig hagyjuk kihűlni, érni. Másnap a diót ledaráljuk.

Tortalap készítése
3 teljes tojást 5 tojássárgájával elkeverünk fakanállal a diót hozzáadjuk apránként. Addig keverjük, amíg megkeményedik. Hozzáadjuk a sütőport és a vaníliáscukrot.
Az 5 tojás fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a masszához. (lazán, hogy el ne folyósodjon) Nem túl nagy tepsi aljára zsírpapírt teszünk, kikenjük és beletesszük a masszát.
Közepes lángon 25-30 percig sütjük.






Krém készítése:

20 dkg margarint a porcukorral, 2 tojás sárgájával elkeverünk. A kakót gőz fölött 4 kanál vízzel keverés mellett csomómentesen felforraljuk, tűzről levéve ráöntjük a margarin krémet, jól összedolgozzuk.
A tortalapot hosszában ketté vágjuk, kívül belül megkenjük. Villával csíkot húzva a krémben mintázhatjuk, de nagyon jól áll neki az egész mandula, dió.



Ezzel a könnyen elkészíthető recepttel kívánunk minden kedves fórumozónak, valamint egész családjának Békés, Áldott Karácsonyi Ünnepeket, valamint Egészségben, Örömben Gazdag Boldog Új Esztendőt!

A Cerbona Rt. csapata



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top