Egészség

Méreg nélkül módszeresen

Úgy érzed, rád férne egy méregtelenítõ kúra, de fogalmad sincs, milyen? A sokat emlegetett léböjtkúrán és zöldségdiétán kívül egyéb lehetõségek közül is választhatsz. Módszer van bõven, választanod neked kell.





A reflexológia kínai eredetű, közel 5000 éves módszer a test energetizálására. A zónaterápiának is nevezett gyógymód az emberi test minden egyes részének működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. A szakember a masszázs során szinte ingerzuhataggal árasztja el központi idegrendszered a reflexterületek ingerlésével. Mint sok egyéb természetes gyógymódnak, a reflexológiának is az a célja, hogy a szervezeted saját gyógyító



erőit segítse. A talpadon például az egész tested tükröződik, ezért bárhol is érezz fájdalmat, a talpad megfelelő zónáiban való masszírozás képes azt megszüntetni, nem is beszélve arról, hogy a szervműködés is aktivizálható általa. Kedvező hatással van a vér-és nyirokkeringésedre, ezáltal erősíti immunrendszeredet, serkenti a salakanyagok kiválasztását, eltávolításukat szervezetedből, szabályozza hormontermelő mirigyeid működését és a fájdalmat is enyhíti.

A kineziológia egy kicsit misztikusabb tudomány a reflexológiánál. Magyarra fordítva mozgástant jelent, de pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz ez a módszer. Elsősorban megelőző jellegű, hatékonyan befolyásolja a tested energiaáramlását, a stressz oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a szervezetedben, és serkenti annak öngyógyító mechanizmusait. A kineziológus egészen születésedig visszamenőleg feltérképez, megkeresi a frusztrációkat okozó gócokat, és oldásukkal segíti a szabad energiaáramlást. A kezelésen a kineziológus először meghatározott rend szerint kérdéseket tesz fel, miközben enyhe nyomást gyakorol kinyújtott karodra. Izmaid a kérdésekre különbözőképpen reagálnak majd, ezáltal a szakember képes következtetni a kialakult probléma okaira. Az a jó benne, hogy lelki és fizikai panaszokra éppúgy alkalmazható. Hatékony többek között az elhízásra, a gyulladásokra, az immunrendszer erősítésére, a májbetegségekre, a pattanásokra, stressz csökkentésére, lelki problémákra, vagyis szinte mindenre.





Egyesek szerint a szervezeted egészségben való megtartásához célszerű a Dr. Schüssler-féle Életsó-terápiát alkalmazni. A 19. századi orvos és homeopata Wilhelm Heinrich Schüssler úgy készítette el az ásványi sókat, hogy azok a sejtek számára felvehetőek legyenek, összesen tizenkét gyógyító sót alkalmazott. Ezek közül kettő kifejezetten hatásos a méregtelenítési folyamatok elősegítésére. A nátrium-szulfát a kiválasztás sója és kedvezően befolyásolja a máj, epe és vesék műműködését, a vízkiválasztást, a nátrium-foszfát pedig serkenti az anyagcserét és a szervezed sav-bázis egyensúlyára ügyel. Ma már szerte a világban, így Magyarországon is könnyedén hozzá lehet jutni az említett anyagokhoz.

Aztán ott van még a köpölyözés, a természetgyógyászat egyik legérdekesebb módszere. Egy ideig nem lehetett alkalmazni az orvoslásban, pedig egyszerű és széles körben használható, hatása gyors, tartós és nincs mellékhatása. A köpölyözés lényege, hogy egy üvegcsében, vagyis köpölyben vákuumot hoznak létre, majd a tested megfelelő pontjaira helyezve ingerlik a reflexzónáidat. A céltól függően lehet gyorsan, vagy csúsztatással, sőt még véreztetéssel is köpölyözni. Erős méregtelenítő hatása van, ráadásul segít a narancsbőr és a különféle zsírlerakódások eltüntetésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top