Egészség

Új csillag születik

Még csak 20 éves, de már 24-szeres válogatottságot és 32 lõtt gólt tudhat maga mögött. Császár Gábor tagja a csapatnak, amely a magyar kézilabda-bajnokságban az elmúlt nyolc évben mindig az elsõ három között végzett

Császár Gábor – Kattints a képre!
A csapat ráadásul az EHF Kupában, a KEK-ben és a Bajnokok Ligájában is kiválóan megállta a helyét: a Dunaferr férfi kézisei sikert sikerre halmoznak.

Császár Gábor Celldömölkön, az általános iskola felső tagozatában ismerkedett meg a kézilabda alapjaival Süle Nándor irányítása mellett. 14 éves korától vett részt korosztályos versenyeken, a Diákolimpián egymás után két évben is a legjobb játékosnak választották, ekkor figyelt fel rá Imre Vilmos, a Dunaferr SE utánpótlás-edzője, aki Dunaújvárosba csábította. A középiskolát Dunaújvárosban kezdte, 16 évesen már serdülő bajnoki címet szerzett, majd Svédországban a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elhódítása után az All Star csapat tagjává választotta a szakmai zsűri. Hazai elismerésekben sem szenvedett hiányt: 2002-ben és 2003-ban a legjobb ifi játékossá választották, miközben a felnőtt NB II bajnoka lett, bemutatkozott a felnőtt NB I-ben és szerepelt a Magyar Kupában is.

Mióta játszol az NB I-ben?

Cs. G.: 2002 őszétől kezdetben az NB I/B-ben játszottam, de pár forduló után átkerültem az NB I-es csapatba, így lehetőségem nyílt bemutatkozni az Európa Kupában is, ahol az EHF Kupa elődöntőjéig jutottam a Dunaferrel.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

Cs. G.: A csapat a 2003/2004-es idényben harmadik helyen végzett, én 32 mérkőzésen játszottam és sikerült a góllövőlista harmadik helyéig eljutnom. Nyolc alkalommal választottak be a hét válogatottjába, ebből hétszer voltam a hét legjobbja. Páratlan lehetőség nyílt meg számomra, amikor a felnőtt válogatottal kiutazhattam Athénba az olimpiára.

Kattints a képre!
Mire kell figyelned a felkészülés során? Hogyan tartod például a súlyodat, diétázol?

Cs. G.: Mindig is igyekeztem egészségesen táplálkozni, édesanyám különösen ügyel a megfelelő étrend összeállítására. Az utóbbi időben a csapatorvos is sok jó tanáccsal látott el, így nem volt nehéz egy minden szempontból megfelelő diéta kialakítása.

Mit eszel a leggyakrabban? Van kedvenc ételed?

Szerencsés helyzetben vagyok, mert az ízlésvilágom és a szakorvosi tanácsok ebben az esetben megegyeznek: a legszívesebben baromfit, azon belül is csirkét eszem, elsősorban roston sütve vagy grillezve. Ügyelnem kell a súlyomra, talán ezért is igyekszem minél több sovány baromfihúst enni.

A felkészülés biztos egész embert kíván. Az edzések, meccsek mellett marad időd a szórakozásra, kikapcsolódásra is?

Cs. G.: Bármilyen furcsán is hangzik, egyik kedvenc időtöltésem a sakk, azonban sajnos egyre kevesebb időt tudok fordítani erre a hobbimra. Most elsősorban a felkészülésre koncentrálok, az EHF Kupában a legjobb 16 közé jutottunk a csapattal, miközben az erős hazai bajnokságban is helyt kell állni.

Milyen terveid vannak, mit szeretnél elérni a kézilabdában?

Cs. G.: Számomra egyaránt fontos az eredményes szereplés a hazai bajnokságban és nemzetközi porondon, azonban mint a legtöbb sportoló, én is legfőképp egy olimpiai aranyérmet szeretnék hazavinni.

Köszönöm szépen az interjút, további sok sikert kívánok!

 Töretlen menetelés

Dunaújváros mindig is a hazai kézilabda-élet egyik fellegvárának számított, azonban az utóbbi évek helyezései csak megerősítették a Fejér megyeieket ebben a pozíciójukban. A Dunaferr férfi kézilabdacsapata az elmúlt nyolc évben az első háromban végzett a hazai bajnokságban, az 1999/2000-es szezonban meg is nyerve azt, miközben nemzetközi szinten is eredményesen képviselte hazánkat. A csapat az EHF Kupában és a KEK-ben is az előző két évben egészen az elődöntőig jutott, három éve, amikor megnyerte a Magyar Kupát, a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései során a harmadik helyet szerezte meg. A Dunaferr minden poszton kiváló játékosokkal büszkélkedhet, ami az eredményekben is megmutatkozik: a csapat jelenleg az EHF Kupában menetel töretlenül.

Játssz velünk! A linkre kattintva válaszolj egészséges táplálkozással kapcsolatos kérdéseinkre. A helyesen válaszolók között a négy csillagos Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel 2 személy számára szóló 3 nap 2 éjszakás aktív pihenési lehetőségét sorsoljuk ki, teljes értékű fürdőbelépővel, valamint félpanziós ellátással!


A nyereményről»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top