Egészség

Egészséges egész napok

Szervezetünk már érzékelheti az õsz hatásait. Szürkék a reggelek, nehezebben megy a munkába indulás, gyermekeink is makacsul tiltakoznak a korán kelés és az iskolába menetel ellen.





Mi, Cerbengócia lakói ezért összeállítottunk egy egész napos étrendet, mellyel megfelelő mennyiségű vitaminbevitelről gondoskodhatunk, s már a kemény télre is felkészíthetjük szervezetünket.


Reggeli





Cerbona „Classic Corn Flakes” vagy „Classic Búzapehely 2,5 % élelmi rosttartalommal”, melyek tökéletesen beleillenek a fitt életmódot folytatók étrendjébe, a diétára szorulókét pedig változatosabbá teszik. A termékek édeskés ízét a jótékony hatásairól közismert méz és a cukorral szemben a szervezetet kevésbé terhelő maláta harmonikus együttléte alakítja ki. Nagyon kedvező tulajdonságuk, hogy sokféleképpen fogyaszthatóak, változatos kiegészítőkkel (gyümölcsök, gyümölcskészítmények, tej, tejtermékek stb.) egyszerűen és gyorsan dúsíthatók.


Tízórai

Müzlis muffin





Hozzávalók:


4 tojás
40 dkg barnacukor
4 dl vörösbor
40 dkg Cerbona Szalagos liszt
csipet sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
20 dkg Cerbona Mézes müzli
40 dkg magozott aszalt szilva
vaj (a formák kikenéséhez)
3 dl étolaj


Elkészítés:

2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.

Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer–háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
(Célszerű előző nap elkészíteni, hogy másnap tudjunk magunknak csomagolni belőle!)


Ebéd

Zöldséges tészta sonkával





Hozzávalók:

25 dkg Durillo penne tészta
1 közepes hagyma
1 fokhagymagerezd
25 dkg gomba
2 sárgarépa
2 kisebb cukkini
2 evőkanál főzővaj
1/4 l húsleveslé
10 dkg fűszervaj

őrölt feketebors
1 teáskanál kakukkfű
15 dkg főtt sonka


Elkészítés:

A tésztát kifőzzük bő, sós vízben. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A tisztított gombát nagyságnak megfelelően felezzük, negyedeljük. A sárgarépát hámozzuk, a cukkini két végét levágjuk, durva reszelőn lereszeljük. A főzővajat egy /nagyobb/ serpenyőben felforrósítjuk, benne a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a fokhagymát, a gombát, és még 5 percig tovább pároljuk az egészet. Majd a húslevest és a fűszervajat is hozzáadjuk, amíg elolvad a fűszervaj, addig keverjük. A sárgarépát és a cukkinit is hozzátesszük, most fűszerezzük sóval, feketeborssal és kakukkfűvel, 5 percig tovább főzzük. Végül a csíkokra vágott főtt sonkával a kifőtt tésztához keverjük. Zöldsalátával tálaljuk.






Uzsonna



Cerbona-Norbi Gyümölcsös vagy Cappuccino-s müzliszelet fruktózzal édesítve.


Vacsora

Saláta idénygyümölcsökből



Jó étvágyat, és egészséges mindennapokat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top