Egészség

Baromfihús a kalciumpótlás csodaszere!

Bár hazánkban a „gyengébbik nembõl” másfél millióan, a „teremtés koronái” közül pedig félmillióan szenvednek csontritkulásban, ennek ellenére csak akkor törõdnek csontjaik egészségével, amikor a betegség már mozgásszervi panaszokkal, illetve csonttöréssel jár.





A Pécsi Tejgazdasági Kísérleti Intézet kutatóinak és a Bábolna Rt. fejlesztőinek köszönhetően szerencsére ma már van megoldás a néma járványként is elhíresült csontritkulás megelőzésére, hiszen a nagyobb hipermarketekben különleges, bioaktív kalciummal dúsított baromfitermékeket vásárolhatunk családunk egészségének megóvása érdekekében.

De lássuk, miről is van szó, mi az, amit egyfajta „mentőövként” kínálnak a szakemberek a csontjaink védelmében? Öt különleges, bioaktív kalciummal dúsított baromfiterméket, amelyekhez a feldolgozás során adják hozzá a Kalcima-Bábolna nevű adalékanyagot. E praktikusan elkészített és elősütött baromfitermékek titka nem kevesebb, mint hogy szerves formában tartalmaznak kalciumot prebiotikumok és vitaminok (D3, K1, B6 és C vitamin) kiegészítésével. Ennek köszönhetően a kutatók és a fejlesztőmérnökök is garantálják, hogy a termékek fogyasztásával a kalcium nemcsak felszívódik, de be is épül a szervezetbe. A fentiek egyben azt jelentik, hogy a Kalcima-Bábolna adalékanyaggal dúsított baromfihúsból azok is pótolhatják a szervezetüknek oly nélkülözhetetlen kalciummennyiséget, akik amúgy valamilyen okokból egyáltalán nem, vagy csak keveset fogyasztanak tejtermékeket.





A pécsi kutatók találmánya azért is egyedülálló, mert a világpiacon ez idáig forgalmazott kalciumvegyületek mindegyike valamilyen alkalmazástechnológiai vagy humánélettani hátránnyal rendelkezett. Ugyanakkor a különleges porlasztva szárítással előállított, Kalcimával dúsított készítményben a rendkívül fontos kalcium jól oldódik vizes közegben, ami alapvető technológiai feltétel és egyben humánélettani előny is. A Kalcima-Bábolna adalék baromfihúshoz történő hozzáadása nemcsak javította, de még kifejezettebbé tette annak alapízét, kivétel nélkül strukturáltabbá tette az állományt, növelte a vízkötést, s e kiváló technológiai tulajdonságokat a termékek tárolása során szintén megtartotta.

A Pécsi Orvostudományi Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján csontritkulásban szenvedő betegeken végzett kísérletek igazolták, hogy az adalékkal kiegészített élelmiszerekből 5%-al nőtt a fehérje hasznosulása és 12-20 %-al nagyobb volt a kalcium beépülése, mint a ma ismert legkorszerűbb orvosi kezelés mellett.





Ma már tehát az új baromfi húskészítménynek köszönhetően egy orvosi szempontból is fontos alapélelmiszerrel természetes módon tartható egyensúlyban a csontképzési folyamat. A baromfitermékek megjelenése jó hír a háziasszonyok számára is, hiszen a család férfitagjai nehezen győzhetők meg tabletták vagy porok rendszeres fogyasztásáról, holott a csontritkulás az erősebb nemet is veszélyeztető betegség.

Ráadásul a baromfihús fogyasztása már önmagában is egészséges, hiszen olyan aminosavakat tartalmaz, amelyeket szervezetünk nem tud előállítani, alacsony koleszterin és zsírtartalma pedig segíti a keringési rendellenességek megelőzését, továbbá a testsúly egyensúlyának fenntartását. Fontos tudni, hogy a baromfihús az alacsony koleszterinszintet, zsírtartalma a keringési rendellenességek megelőzését, s nem utolsósorban a karcsúságunk megőrzését, illetve elhízásunk elleni küzdelmünket segíti.





Kalciummal dúsított baromfitermékek

• Ropogós csibefasírt
• Rántott pulykacomb szelet
• Rántott csirkemell omlós panírban 
• Panírozott pulykamell spárgakrémmel töltve 
• Panírozott csirkemell csirkemájas szósszal töltve


Játssz velünk és nyerj pihentető hétvégét Kehidakustányban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top