Egészség

Cerbona 4 tojásos száraztészták és egy finomság

A száraztészták az egészséges életmód alapját képezõ élelmiszerek közé tartoznak. Ráadásul finomak, és gyorsan feltöltenek energiával! Ha pedig megkívántad: egy finom tésztasaláta receptet is kínálunk!




A tésztafélék igen tápláló és könnyen emészthető élelmiszerek, többek között ez is indokolja közkedvelt fogyasztásukat. Értékük az összetevőkből származik. Energiatartalmuk igen jelentős. A főtt tészták hozzájárulnak a fehérjebevitelhez, zsiradéktartalmuk kicsi

Hazánkban mind Triticum durum (“kemény búza”), mind Triticum aestivum (“lágy búza”) őrleményéből megengedett a termék előállítása. A tojásos tészta rugalmasságát és kifőzés utáni formatartását nagyban befolyásolja a tojástartalom, amennyiben „lágy búzából” készült.

A Cerbona 4 tojásos tészták természetesen lágy búza (aestivum) őrleményből készült száraztészták.
A Cerbona Rt-nél a száraztészták gyártása korszerű gépsoron történik. A tésztát zárt rendszerben, vákuumban keverik és préselik, magas hőmérsékleten előszárítják. Végül a termékeket a minőség figyelembevételével az előírt nedvességtartalomra szárítják.


A száraztészták két fajtája:

Szálastészta: 100 mm-nél hosszabb száraztészta
Cerbona 4 tojásos formátumok: spagetti, csőtészta, fodrosmetélt, hosszúmetélt, cérnametélt

Aprótészta: 100 mm-nél rövidebb száraztészta
Cerbona 4 tojásos formátumok: orsó, fodros nagykocka, csavartcső, szarvacska, bordás rövidcső, tarhonya, copfocska bordás kagyló

Energiaérték: 1598 kJ (382 kcal)/100 g


Íme egy finomság Cerbona 4 tojásos tésztából: Ízletes tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

• 25 dkg Cerbona 4 tojásos hosszúmetélt
• 2 vékony póréhagyma
• 25 dkg paprikás szalámi
• 1 nagy piros húsú paprika
• 2 evőkanál ecet
• 4 evőkanál olaj
• 1 teáskanál közepesen erős mustár


Elkészítés

Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A szalámit, ha kell, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, és felkockázzuk.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A pórékarikákat fél percre sós, forró vízbe mártjuk (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A szalámit teflonedényben zsiradék nélkül, közepes lángon kb. 5 percig sütjük. Kivesszük, és törlőkendőn leszárítjuk. Nagy tálban az ecetet, az olajat, a mustárt egy kézi habverővel krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a tésztát, a szalámit, a hagymát és a paprikát, majd jól összedolgozzuk. Lefedjük, és 20 percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top